Drogos embercsempészt fogtak Szabolcsban

2009.01.08. 12:04
A szlovák férfi 11 ázsiait szállított, az ellenőrzés alatt rosszul lett, kórházba kellett vinni. Ott derült ki, hogy kábítószert fogyasztott.

Egy kábítószeres befolyásoltság alatt álló szlovák embercsempész bukott le Győrteleknél, aki 11 külföldi állampolgárt szállított teherautóján elbújtatva, közölte a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtószóvivője.

A pénzügyőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településnél szerda éjszaka a 49-es számú főúton állítottak meg ellenőrzésre egy szlovák rendszámú ponyvás kisteherautót.

A járművet vezető szlovák férfi azt közölte, hogy semmit sem szállít és fel is nyitotta a ponyvát, megmutatva az üres rakteret. A vámosoknak azonban gyanús lett a ponyva kialakítása, ezért alaposabban átvizsgálták a járművet.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy az autó plafonja duplára van kialakítva és ott 11 bangladesi, indiai és pakisztáni állampolgár rejtőzött el.

Az eljárás közben a szlovák sofőr rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, és kórházba szállították. A vérvétel eredményeiből a gyógyintézetben kiderült, hogy a férfi kábítószeres befolyásoltság alatt áll.

Ezt követően a pénzügyőrök átvizsgálták a kisteherautó vezetőfülkéjét, ahol folyadékkal teli fecskendőt és egy ampullát találtak, amelyek az elsődleges tesztek alapján kábítószert tartalmaztak.

A sofőr ellen így, az embercsempészés mellett, kábítószerrel való visszaélés miatt is büntetőeljárás indult. A sofőrt és az illegálisan magyar területre jutott külföldieket a vám- és pénzügyőrség átadta a rendőrségnek.