Sára, Márió
2 °C
6 °C

Szíven lőtte magát a bíróságon

2007.06.14. 20:08
Az ítélethírdetés után nagykaliberű fegyvert húzott elő táskájából egy francia elítélt, majd szíven lőtte magát. Az igazságügyi miniszter vizsgálatot rendelte el annak kiderítésére, hogyan vihetett magával fegyvert a tárgyalásra.

Közvetlenül az ítélethirdetés, után bíráinak jelenlétében lett öngyilkos egy nemi erőszak miatt elítélt férfi. A 68 éves, nyugdíjas légikísérő csütörtökre virradó éjjel kimondott ítélet hallatán szíven lőtte magát a bírósági teremben.

A szakértői vizsgálatok szerint zavaros személyiségű elítélt az ítélethirdetés pillanatában a lába között tartott táskájából kapott elő egy nagykaliberű fegyvert. Rachida Dati francia igazságügyi miniszter belső vizsgálatot rendelt el, annak megállapítására, hogy a vádlott miként vihette át fegyverét a biztonsági kapun a bírósági terembe.

A lánya és unokahúga ellen elkövetett szexuális erőszak miatt elítélt férfi ügyvédje szerint szenvedélyes fegyvergyűjtő volt. Táskájában a rendőrök végrendeletet találtak, tehát előre megtervezte öngyilkosságát.

Egy héttel ezelőtt Metz-ben egy nő késsel hasba szúrta azt a bírót, aki fia elhelyezéséről döntött. A bírót súlyos sérülésekkel kórházban ápolják. Hétfőn 1700 bíró, ügyvéd és adminisztratív dolgozó tüntetett az igazságügyi minisztérium előtt. Azt követelték, hogy nagyobb legyen a biztonság a francia bíróságokon. A miniszter e célra 20 millió eurót különített el.