Orsolya
9 °C
21 °C

Váratlanul Panamába költözött az öt év után megkerült brit neje

2007.12.04. 15:01
Másfél-két hónappal öt és fél éve eltűnt férje váratlan felbukkanása előtt váratlanul Panamába költözött Anne Darwin. Férje semmire sem emlékszik az elmúlt öt évéből. A napbarnítottan megkerült egykori börtönőr eltűnése is rejtélyes volt, az aznap szokatlanul nyugodt Északi-tengeren történt balesetet nem tudták megfejteni a mentőalakulatok.n

Még mindig nincsenek válaszai a Scotland Yardnak arra, hol tölthette az elmúlt öt és fél évet a szombaton váratlanul megkerült John Darwin. Nejéről azonban érdekes dolgokat tudott meg a Times.

A londoni lap értesülései szerint az 55 éves Anne Darwin pár héttel férje rejtélyes megkerülése előtt váratlanul elhagyta Angliát, Panamába költözött. A Times úgy tudja, hogy Mrs. Darwinnak "fontszázezrei vannak" egy panamai bankszámlán.

A lap beszámolójából az is kiderül, hogy az öt és fél éve eltűnt férfinak nem csak az előkerülése rejtélyes, már eltűnése is az volt. John Darwin, a most 57 éves egykori tanár és börtönőr hét évvel ezelőtt költözött nejével Seaton Carew-ba, ahol két, egymás mellett álló házat is vettek. Az egyikbe beköltöztek, a másikat havi kétezer fontért kiadták. A helyiek szerint a házaspár itt tervezte nyugdíjas éveit.

Öt és fél éve, 2002. március 21-én azonban bizarr történet vette kezdetét. A szenvedélyes kenus John tengerre szállt hajójával, de nem tért vissza. Kenuját összetörve találták meg a tengerparton, otthona közelében.

De hogy mi történhetett, azt a mentést irányító Parti Őrségen senki sem értette. A Times cikke szerint az Északi-tenger aznap szokatlanul nyugodt volt, a mentőalakulat egyik tagja szerint a víz "sima volt, mint egy kacsaúsztatóban". A hartlepooli vízimentők egyik tagja, Tom Walter szerint mindenkinek fejtörést okozott, hogy a tapasztalt kenus Darwin hogyan keveredhetett bajba aznap a tengeren.

John Darwint eltűnése után 13 hónappal halottnak nyilvánították. Neje korabeli nyilatkozatai szerint nem tudott belenyugodni férje eltűnésébe.

Egészen idén nyárig, amikor hat hetet Panamában töltött. A szomszédok szerint augusztus végén azzal tért haza, hogy még sosem érezte ilyen jól magát, és hogy odaköltözik. Hat-nyolc héttel ezelőtt, írja a Times, aztán váratlanul meg is tette ezt. Olyan gyorsan távozott, hogy még a házakat sem ürítette ki, csak pár bútort küldött el Panamába. "Tizenöt fordulóval ürítették ki a házakat" az új lakók, mesélte a Timesnak az egyik szomszéd.

Másfél-két hónappal az asszony elköltözése után, december 1-én aztán John Darwin, lebarnulva beállított egy londoni rendőrörsre. "Azt hiszem, eltűntem" - mondta, de hogy mi történt vele az elmúlt öt és fél évben, arra nem emlékszik.