Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Megbénult Budapest közlekedése

2005.12.16. 15:18
Óriási dugóban állnak az autók péntek délután a fővárosban. A nagyobb utak és hidak forgalma szinte mindenütt megbénult.

Az ünnepi bevásárlások intézése eleve megnöveli a karácsony előtti két-három hét forgalmát, ha ez rossz idővel, esővel, havas esővel párosul, rendkívüli módon lelassítja a fővárosi közlekedést, tudtuk meg a Fővinformtól. Ráadásul ilyenkor az autósok a hetek óta tartó dugók miatt eleve idegesebbek, több a baleset is ilyenkor tehát, ami tovább nehezíti a gyors haladást az utakon.

Budapesten péntek délután mindennek megfelelően óriási dugók alakultak ki. A Fővinform nem is részletezte érdeklődésünkre, hogy hol vannak különösen hosszú várakozási idők az áthaladásnál, minthogy szinte az összes főútvonalon, hídon és a bevásárlóközpontokhoz vezető utakon fennakadások vannak a forgalomban.

Mindez megszokott lenne, de még néhány baleset is nehezítette pénteken a haladás: a belváros felé eső területeken három troli kiesése okozott gondot: a Dózsa György út és a Marek József utca találkozásánál ugyanis leszakadt a felsővezeték, így a 74-es, a 75-ös és a 79-es trolik is kiestek, helyettük pótló buszjáratokat volt kénytelen a BKV beállítani.

Pest északi részén, a 12-es és a 14-es villamosok vonalán nem a szerelvények ütköztek, hanem két közúti jármű a Görgey Artúr utcában. Ám emiatt is komoly fennakadások voltak a környéken. Mindez tehát együttesen vezetett ahhoz, hogy a nagyobb utakon és hidakon végig dugóban állnak a kocsik Pesten és Budán is.