Emőke
-4 °C
9 °C

Dühroham út menti 'fűtől'

2001.08.16. 14:49
"Dühöngő őrültté" változott a múlt hét végén az a tizenöt éves kiskunhalasi fiú, aki különféle, kábítószernek minősülő növényeket fogyasztott. Állítása szerint csak az út mentén szedett vadkendert szívta el, csekély mennyiségű őrleményt a rendőrség talált is nála.
A laboratóriumi vizsgálatoknál derült ki, hogy egy 15 éves kiskunhalasi fiú azért kapott otthonában dührohamot, mert különféle kábítószernek minősülő anyagokat fogyasztott. Hortobágyi István, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta: a városi kórház vasárnap jelezte az esetet, amely után azonnal megkezdték a nyomozást.

Út mentén gyűjtötte a vadkendert

A szóvivő szavai szerint: a fiú őrjöngött, ezért szülei orvost hívtak, majd a mentősök a pszichiátriára szállították. A tesztvizsgálat után azonban kiderült, nem pszichés zavar áll a háttérben. Ekkor lekerült a gyerekosztályra, ahonnan csütörtökön el is engedték.

N. Krisztián állítja: az út mentén gyűjtötte a vadkendert, amit később elszívott. Az viszont nyilvánvaló, hogy egy füves cigitől senki sem kap csak úgy dührohamot. Az Index megtudta: a kamasz nem szenvedett olyan betegségben, amely indokolná az ilyen típusú reakciókat. Úgy tudjuk, viselkedését az váltotta ki, hogy különféle hallucinogén növényeket fogyasztott, amelynek együttes hatása miatt vált dühöngő őrültté.

Nagy fogás

A rendőrség házkutatatást tartott a fiúnál, amely során tizennyolc gramm vadkender őrlemény került elő. N. Krisztián ellen kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt indítottak vizsgálatot.