Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Dunába ugrott az üldöző rendőrök elől

2003.12.05. 14:55
Közlekedési szabálysértés miatt akarták a rendőrök igazoltatni azt a férfit, aki terepjárójával több piroson is áthajtott pénteken reggel a Váci úton. Az autós azonban menekülni kezdett a rendőrök elől, és végül a Margit hídnál a Dunába vetette magát, és életét vesztette.
Pénteken kora reggel a XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a Váci úton egy arra közlekedő Opel Frontera típusú gépjármű vezetőjét igazoltatni kívánták, mert a forgalomirányító jelzőlámpák tilos jelzése ellenére haladt át több útkereszteződésen - adta hírül a BRFK.

A sofőr azonban nagy sebességgel továbbhajtott, majd a Margít hídról az Árpád fejedelem útja felé kanyarodott, ahol autójával nekiütközött egy közelben parkoló mikrobusznak. A rendőrök különböző módon - fénykürttel, megkülönböztető jelzés használatával - jeleztek a járművezetőnek, aki a lelassult, de még guruló gépkocsiból kiugrott és a Duna felé futásnak eredt. A járőrök követték a sofőrt és közben több alkalommal megállásra szólították fel, a férfi azonban a Dunába ugrott.

A rendőrök azonnal értesítették a mentőszolgálat, valamint a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait. A vízirendőrök szolgálati hajójukkal a helyszínre indultak, közben folyamatosan figyelték a vízfelszínt, végül a Parlamenttől nem messze, a meder közepén megtalálták a vízen lebegő férfit - mondta el az Index érdeklődésére a BRFK sajtósa. Azonnal kihúzták, majd a legközelebbi pontonra emelték, ahol a mentőszolgálat kiérkező munkatársai rögtön megkezdték a 20 éves budapesti fiatalember ellátását, azonban életét már nem tudták megmenteni.

A halálesetet államigazgatási eljárás keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya vizsgálja. Az eset összes körülményét a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága államigazgatási eljárás keretében vizsgálja.