Lezuhant egy kisrepülőgép Dunakeszinél

2004.07.24. 12:50
Egy lóversenypályától nem messze csapódott a földhöz egy kisrepülőgép Dunakeszi határában. A kényszerleszállás közben történt szerencsétlenségnek egy halálos áldozata van.
Meghalt a Dunakeszinél szombat délelőtt lezuhant kisrepülőgép személyzetének egyik tagja, három embert kórházban ápolnak, közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. Győrfi Pál elmondta: a gépen tartózkodó négy személy egyikét már a baleset helyszínén újra kellett éleszteni. A 45-50 éves férfit válságos állapotban, többszörösen súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba a mentőhelikopter.

"Amikor az Árpád kórháznál leszállt a helikopter még élt a sérült, az épületbe szállítás közben azonban leállt a szívműködése, és már nem lehetett rajta segíteni" - mondta a szóvivő. Győrfi Pál elmondta: a másik három sérült nincs közvetlen életveszélyben. A két fiatal nőt és egy fiatal férfit törés gyanújával vitték kórházba és azt is vizsgálják, hogy nem szenvedtek-e belső sérüléseket a zuhanás során.

A Polgári Légiközlekedési Hatóság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a Z-43-as típusú gép motorja eddig ismeretlen okból repülés közben leállt. A pilóta kényszerleszállást próbált végrehajtani, de a repülő lezuhant. Az egymotoros kisgép a repülőtértől nem messze a lóversenypályánál csapódott a földhöz - tette hozzá Csuhajné Bajkó Erika.

Az Országos Katasztrófavédelmi Központ ügyeletese az MTI-nek elmondta: a baleset nyomán tűzveszélyes helyzet alakult ki, mert a gép roncsaiból folyik a benzin. A fővárosi tűzoltók nyolc autóval vonultak a helyszínre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Biztosítás