Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy kisrepülőgép Dunakeszinél

2004.07.24. 12:50
Egy lóversenypályától nem messze csapódott a földhöz egy kisrepülőgép Dunakeszi határában. A kényszerleszállás közben történt szerencsétlenségnek egy halálos áldozata van.
Meghalt a Dunakeszinél szombat délelőtt lezuhant kisrepülőgép személyzetének egyik tagja, három embert kórházban ápolnak, közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. Győrfi Pál elmondta: a gépen tartózkodó négy személy egyikét már a baleset helyszínén újra kellett éleszteni. A 45-50 éves férfit válságos állapotban, többszörösen súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba a mentőhelikopter.

"Amikor az Árpád kórháznál leszállt a helikopter még élt a sérült, az épületbe szállítás közben azonban leállt a szívműködése, és már nem lehetett rajta segíteni" - mondta a szóvivő. Győrfi Pál elmondta: a másik három sérült nincs közvetlen életveszélyben. A két fiatal nőt és egy fiatal férfit törés gyanújával vitték kórházba és azt is vizsgálják, hogy nem szenvedtek-e belső sérüléseket a zuhanás során.

A Polgári Légiközlekedési Hatóság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a Z-43-as típusú gép motorja eddig ismeretlen okból repülés közben leállt. A pilóta kényszerleszállást próbált végrehajtani, de a repülő lezuhant. Az egymotoros kisgép a repülőtértől nem messze a lóversenypályánál csapódott a földhöz - tette hozzá Csuhajné Bajkó Erika.

Az Országos Katasztrófavédelmi Központ ügyeletese az MTI-nek elmondta: a baleset nyomán tűzveszélyes helyzet alakult ki, mert a gép roncsaiból folyik a benzin. A fővárosi tűzoltók nyolc autóval vonultak a helyszínre.