Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Idős hajléktalan nőt támadtak meg a kutyák Budapesten

2005.12.30. 13:35
Kutyafalka támad egy 81 éves hajléktalan nőre a főváros XVIII. kerületében. A nőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a nőt, akit kóbor kutyák támadtak meg Budapesten, adta hírül a HavariaPress. A főváros XVIII. Kerültében, az Alsóerdősor elhagyatott füves részén egy 86 éves budapesti, hajléktalan nőt támadott meg hét-nyolc kóbor eb, csütörtökön este tíz óra körül.

Lakossági bejelentésre érkeztek a rendőrök és mentősök a bajbajutott asszony segítségére. Míg a mentőápoló az elsődleges ellátást megkezdte, a rendőrök a polgárőrök segítségével a sérült közelében lévő kutyákat elkergették a helyszínről. Meg akarták akadályozni, hogy az állatok ismét a nő közelébe férkőzzenek.

A falkában lévő egyik középtermetű kutya ekkor megpróbálta megharapni az egyik rendőrt, aki rálőtt a kutyára és megsebesítette az állatot, a falka pedig elfutott.

A helyszíntől körülbelül 800 méterre az egyik bokor alatt megtalálták és befogták a meglőtt kutyát. A sérült eben kívül még hármat sikerült befogni, a többi a sűrű, fával, bokorral benőtt területen keresztül elmenekült. A megtámadott idős hajléktalan asszonyt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az ügyben a további eljárást a BRFK bűnügyesei folytatják le.