Szabolcs
20 °C
35 °C

Kétmillió dollárt örökölt egy pincsi

2008.07.02. 17:42
Egy New York-i szálloda- és ingatlanmágnásnő saját ölebe mellett a többi kutyára is milliárdokat hagyott.

Nemcsak egy kutya jótevőjeként fog bevonulni a történelembe Leona Helmsley New York-i szálloda- és ingatlanmágnásnő: a legújabb értesülések szerint az egész kutyavilág hálás lehet neki, mert végrendeletében dollármilliárdokat szán az ebek helyzetének javítására.

A kellemetlen természetéről nevezetes Leona tavaly bekövetkezett halálakor főleg azzal vált híressé, hogy 12 millió dollárt (1,8 milliárd forint) hagyott saját ölebére, amit idén júniusban a bíróság - két kisemmizett unoka keresete nyomán - potom 2 millió dollárra faragott le. A pincsi őrzésére évi 100 ezer, szőrzetének ápolására évi nyolcezer, orvosi ellátására pedig évi 18 ezer dollár jut.

A The New York Times jelentése szerint azonban Leona Helmsley ennél ezerszer többet tett a négylábúakért: ugyanis mint kitűnt, gyakorlatilag szinte az egész - 1997-ben meghalt férjével együtt gyűjtött - több milliárd dolláros vagyonát a kutyák helyzetének javítására szánta, s egy erre a célra létrehozott alapítványra bízta.

Az eddig is ismert volt, hogy a hölgy vagyonának nagy részét egy jótékonysági alapítványra hagyta. A lap keddi értesülése szerint valójában a hölgy szinte teljes, 5 és 8 milliárd dollár (750 és 1200 milliárd forint) közötti összegre becsült vagyonát az alapítványra testálta, annak egyedüli feladataként pedig kutyák gondozását, az ebek helyzetének javítását jelölte meg.