Jenő
-3 °C
6 °C

Felgyújtották a két székesfehérvári férfit

2002.02.15. 11:34
Nyomozást kezdett két megégett férfi ügyében a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság, miután az államigazgatási vizsgálat mindkét esetben megállapította: szándékos gyújtogatás történt. A vasárnap megégett fiatalember szerdán belehalt sérüléseibe.
Belehalt sérüléseibe az a fiatalember, akit mély légúti égési sérülésekkel vasárnap óta ápoltak a budapesti Szent István Kórházban. Mészáros Gábor főorvos, a Szent István Kórház égésplasztikai osztályának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a 18 éves K.J. állapota olyan súlyos volt, hogy életét a leggondosabb orvosi ápolással sem tudták megmenteni. A testfelületének 93-94 százalékán mindeddig ismeretlen körülmények között megégett fogyatékos fiatalembert mindvégig altatták és lélegeztető gépen tartották.

Kielégítő a hajléktalan férfi állapota

Ugyanitt ápolják a kedden, szintén Székesfehérváron megégett hajléktalant is. Az otthontalan férfi csütörtökön egy nagyobb operáción esett át, melyet jól viselt - mondták el érdeklődésünkre a kórház intenzív osztályán. A jövő hét elején újabb műtéten kell átesnie, de állapota kielégítő - tudta meg az Index.

Egyértelműen gyújtogatás

A rendőrség mindkét esetben nyomozást rendelt el, miután az államigazgatási eljárás megállapította, hogy a két férfi szándékos gyújtogatás áldozata lett - mondta el az Indexnek Németh Lajos alezredes, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az ügyben csütörtök óta nem történt előrelépés, bár a rendőrség nagy erőkkel nyomoz, és ehhez a lakosság segítségét is kéri - tette hozzá.

A fiatalember, aki szerdán belehalt a sérüléseibe, vasárnap sokkos állapotban egyenesen egy rendőrautó elé szaladt. A korházba szállítása után kiderült, hogy sérülései olyan súlyosak, hogy azokat a megyei Szent György Kórházban nem tudják ellátni. Ezért az elsődleges ellátás után a budapesti Szent István Kórházba szállították át. A kedden megégett hajléktalan férfire a járókelők figyeltek fel, miután látták, hogy lángol a ruhája.

Már decemberben is megégett egy hajléktalan

A kórházban egy harmadik székesfehérvári férfit is ápolnak - értesült az MTI. Ő december közepén égett meg, esetében azonban bűncselekmény gyanújának hiányában nem rendeltek el nyomozást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?