Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Felgyújtották a két székesfehérvári férfit

2002.02.15. 11:34
Nyomozást kezdett két megégett férfi ügyében a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság, miután az államigazgatási vizsgálat mindkét esetben megállapította: szándékos gyújtogatás történt. A vasárnap megégett fiatalember szerdán belehalt sérüléseibe.
Belehalt sérüléseibe az a fiatalember, akit mély légúti égési sérülésekkel vasárnap óta ápoltak a budapesti Szent István Kórházban. Mészáros Gábor főorvos, a Szent István Kórház égésplasztikai osztályának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a 18 éves K.J. állapota olyan súlyos volt, hogy életét a leggondosabb orvosi ápolással sem tudták megmenteni. A testfelületének 93-94 százalékán mindeddig ismeretlen körülmények között megégett fogyatékos fiatalembert mindvégig altatták és lélegeztető gépen tartották.

Kielégítő a hajléktalan férfi állapota

Ugyanitt ápolják a kedden, szintén Székesfehérváron megégett hajléktalant is. Az otthontalan férfi csütörtökön egy nagyobb operáción esett át, melyet jól viselt - mondták el érdeklődésünkre a kórház intenzív osztályán. A jövő hét elején újabb műtéten kell átesnie, de állapota kielégítő - tudta meg az Index.

Egyértelműen gyújtogatás

A rendőrség mindkét esetben nyomozást rendelt el, miután az államigazgatási eljárás megállapította, hogy a két férfi szándékos gyújtogatás áldozata lett - mondta el az Indexnek Németh Lajos alezredes, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az ügyben csütörtök óta nem történt előrelépés, bár a rendőrség nagy erőkkel nyomoz, és ehhez a lakosság segítségét is kéri - tette hozzá.

A fiatalember, aki szerdán belehalt a sérüléseibe, vasárnap sokkos állapotban egyenesen egy rendőrautó elé szaladt. A korházba szállítása után kiderült, hogy sérülései olyan súlyosak, hogy azokat a megyei Szent György Kórházban nem tudják ellátni. Ezért az elsődleges ellátás után a budapesti Szent István Kórházba szállították át. A kedden megégett hajléktalan férfire a járókelők figyeltek fel, miután látták, hogy lángol a ruhája.

Már decemberben is megégett egy hajléktalan

A kórházban egy harmadik székesfehérvári férfit is ápolnak - értesült az MTI. Ő december közepén égett meg, esetében azonban bűncselekmény gyanújának hiányában nem rendeltek el nyomozást.