Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Meghalt az egyiptomi terrortámadás magyar sérültje

2006.05.06. 12:05
A Honvéd Kórházban meghalt az a férfi, aki az egyiptomi, dahabi robbanásban sérült meg súlyosan. K. András szombat reggel hunyt el, felesége a detonáció helyszínén vesztette életét.

Meghalt az a magyar férfi, aki az egyiptomi Dahabban elkövetett merényletben súlyos égési sérüléseket szenvedett - közölte az MTI hírét az Indexnek is megerősítve dr. Juhász Zsuzsa, a Központi Honvéd Kórház égési osztályának orvosa.

Az ötvenhárom éves K. András szombaton reggel hét óra öt perckor hunyt el. Szíve leállt és az újraélesztési kísérlet nem járt sikerrel.

Különgép hozta haza

A férfit április 29-én szállították be a Honvéd Kórházba, miután különgép hozta őt haza Egyiptomból. Testfelülete nagy része megégett, és más sérüléseket is szenvedett. Az elmúlt napokban a kórház orvosai folyamatosan küzdöttek az életéért, de nem sikerült őt megmenteni. Halálát az égési betegség és a véráramba bekerült baktériumok együttesen okozták. A hivatalos jelentés szerint "toxikus krízis és szepszis" következtében hunyt el.

Juhász Zsuzsa az Indexnek elmondta: nemcsak ügyeletes orvosként, hanem K. András kezelőorvosaként is kijelentheti, mindent megtettek a beteg érdekében, amit az orvostudomány mai állása szerint megtehettek. A férfit az intenzív, illetve az égési osztályon kezelték és meg is operálták. A beteg állapotától függően további műtéteket is terveztek.

A Dahabból hazaszállított férfi testének felülete több mint ötven százalékban megégett. Ez úgynevezett égési betegséghez vezetett, amely több szerv károsodását eredményezi. Égési betegségek esetében - általánosságban - a szív, a máj, a tüdő és a vese is károsodhat - magyarázta dr. Juhász Zsuzsa.

Felesége a helyszínen halt meg

K. András április 24-én az egyiptomi Sínai-félszigeten lévő Dahab üdülőhelyen tartózkodott, amikor terroristák három bombát robbantottak a városban. 47 éves felesége a helyszínen meghalt, ő rendkívül súlyosan összeégett. Életét először Kairóban, majd a budapesti Honvéd Kórházban próbálták megmenteni, de ez a leggondosabb kezelés ellenére sem sikerült.