Huba
19 °C
33 °C

Turistákat raboltak el Dél-Egyiptomban

2008.09.22. 14:24
Turistákat raboltak el hétfőn Dél-Egyiptomban. A turisták a szudáni-egyiptomi sivatagos határvidéken tettek kirándulást.

Négy bandita rabolt el 11 külföldi turistát, öt németet, öt olaszt és egy románt, közölte az asszuáni rendőrfőnök. Velük volt négy egyiptomi idegenvezető, illetve biztonsági ember is.

Az első jelentések arról szóltak, hogy az emberrablást Asszuán városában követték el, később azonban az egyiptomi kormányszóvivő elmondta, hogy a turisták a szudáni-egyiptomi sivatagos határvidéken tettek kirándulást.

Korábban az olasz külügyminisztérium azt közölte, hogy a csoportban két izraeli állampolgár is van, de ezt Izrael hamarosan cáfolta. Először névtelenül nyilatkozó egyiptomi illetékesek arról beszéltek, elképzelhető, hogy a foglyokat Szudánba vitték, majd ezt a feltételezést megerősítette az egyiptomi kormányszóvivő is.

Az egyiptomi televízióban feliratként jelent meg a legfrissebb hír az egyiptomi idegenforgalmi miniszterre hivatkozva, miszerint tárgyalások kezdődtek az emberrablókkal a váltságdíjról.

A turisták elleni támadások Egyiptomban ritkák voltak az elmúlt években, annak ellenére, hogy 2004 és 2006 között több pokolgépes merényletet követtek el a Sinai-félszigeten. Ezekért az egyiptomi hatóságok egy iszlamista nézeteket valló beduin csoportot tettek felelőssé