Aliz
6 °C
14 °C

Katolikus pap lett a családos, zimbabwei exlelkész

2005.08.22. 19:33
A protestánsoknál már nők is prédikálhatnak, ezért néhány lelkész inkább áttért a katolikus hitre. Többen nősök, sőt, Evans atyának két gyermeke is van.

A spanyol római katolikus egyház először adott engedélyt arra, hogy egy nős, kétgyermekes volt anglikán lelkészt pappá szenteljenek.

A 65 éves, zimbabwei születésű David Evans már korábban áttért a katolikus hitre, és a Vatikán engedélyezte, hogy a katolikus egyházat papként szolgálja. A tenerifei egyházmegyében Evans pátert hétfőn fogadta a katolikus egyház kebelébe.

"Természetesen David Evans továbbra is házasságban élhet hitvesével, Patriciával" - szögezte le az egyházmegye közleménye. Az írás azonban nyomatékosan leszögezte: a mostani lépés korántsem jelenti azt, hogy a spanyol egyház megkezdte volna a papi nőtlenség, a cölibátus intézményének felszámolását.

Világszerte eddig mintegy 200 házas, anglikán, illetve protestáns egyházától megvált lelkész válhatott katolikus pappá. Ezek a lelkipásztorok azért fordítottak hátat egyházuknak, mert az engedélyezte női lelkészek felszentelését. Evans páter anglikán édesanyja és katolikus édesapa sarja. Felesége ugyancsak katolikus. Egy 30 és egy 40 éves lányuk van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?