Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymásba rohant két vonat

2008.09.13. 08:11
Még nem tudják, mennyi a sérültje és mi az oka annak a vonatbalesetnek, ami péntek délután történt Kaliforniában.

Legalább 17-en meghaltak és több, mint 130-an megsérültek pénteken Los Angeles elővárosában, amikor egy személyszállító vonat egy tehervonattal ütközött.

Körülbelül 220 ingázó utazott a vonaton, a szerelvény három személykocsiból és a mozdonyból állt, ezek közül több is kisiklott, felborult. A Los Angeles-i seriff szóvivője, Steve Whitmore elmondta, hogy legalább 17-en meghaltak, de ez a szám még nőhet, ahogy túlélők után kutatnak.

A katasztrófa helyszínét bemutató videókról kiderült, hogy több tucatnyian megsérültek, őket eleinte pokrócokra fektették, úgy kezdték meg az ellátásukat. A baleset szemtanúi a mentők megérkezése előtt elkezdtek már segíteni a sérülteknek, többeket kimenekítettek a lángoló vonatból. Egy közelben tartózkodó helikopter tulajdonosa felajánlotta, hogy kórházba viszi, akinek arra van szüksége.

Több sérült állapota súlyos, és még tart a felmérése a baleset következményeinek, azt azonban még nem tudják, miért szaladt egymásba a két szerelvény.