József, Bánk
-7 °C
0 °C

Egy tonna spanglival a marokkói határon

2003.07.07. 16:35
A marokkói rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, aki egy tonna kendert próbált az országból kicsempészni. A férfit egy héten belül bíróság elé állítják.
A marokkói rendőrség őrizetbe vett egy német teherautó-sofőrt, aki csaknem egy tonna kendert próbált Európába csempészni. A 31 éves férfit pénteken tartóztatták le Tanger kikötőjében, miután 960 kilogramm indiai kendert találtak az általa vezetett teherautóban. Az esetről hétfőn hírt adó arab nyelvű napilap úgy tudja, hogy a sofőr a tudatmódosítószert a platón lévő cipőrakomány alá rejtette. A német gépkocsivezetőt - aki Marokkóból Spanyolországba szeretett volna eljutni - még e héten bíróság elé állítják.

Marokkó - amely a világ legnagyobb kenderszármazék-előállítója és Európa legfőbb szállítója - korábban azt kérte az Európai Uniótól, biztosítson nagyobb összeget a könnyű drogok elleni harchoz. A pénzt arra fordítanák, hogy a gazdálkodás egyéb területeit népszerűsítsék az észak-afrikai ország kábítószer-termelő vidékein - különösen a Rif-hegységben - élők körében.