Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Halálra éheztettek egy gyermeket Hamburgban

2005.03.02. 20:14
Éhen halt Hamburgban egy hétéves kislány, akit szülei valószínűleg állandó lakásfogságban tartottak.

A panelházban lakó munkanélküli párt - a 35 éves anyát és 49 éves férjét - hanyag gondatlanságból okozott emberölés vádjával szerdán letartóztatták.

Lakásfogságban étlen, szomjan

A rendőrség ismeretei szerint a kilenc és fél kilóra lesoványodott kislány a külvilágtól teljesen elszigetelve élt. A szomszédok láthatólag nem is tudtak az évek óta ott élő pár gyermekéről.

Az anya kedden riasztotta a mentőket, miután lánya kómába esett. A gyermek valószínűleg már hosszú ideje alig kapott enni vagy inni. A kiérkező mentőorvos már csak a halál beálltát állapíthatta meg.

Senkitől nem kért segítséget

Legutóbb Alabamában éheztettek halálra három gyereket. A 33 éves Natshay Yvonna Ward két kislányára, a tizenegy éves Shaniekára, valamint a kilencéves Latríciára, továbbá fiára, a nyolcéves Christopherre február elején találtak rá holtan a háromszobás lakás szobáiban, a padlón fekve. A lakásban január 12-én kikapcsolták az áram-és vízszolgáltatást, valamint a fűtést, és a háztulajdonos a család kilakoltatását fontolgatta a lakbértartozások miatt.

Az anya, aki egyedül nevelte három gyermekét, elismerte felelősségét a gyermekek ellátatlanságában, az azonban egyelőre még rejtély nyomozók előtt, vajon miként juthatott olyan súlyos helyzetbe, hogy kilátástalan anyagi helyzetében senkihez sem fordult segítségért.