Ágnes
-1 °C
2 °C

Halálra éheztette gyermekeit

2005.02.06. 16:40
Három halálra éheztetett gyermek holttestére bukkant a rendőrség egy alabamai lakásban, a 33 éves anya elismerte felelősségét a gyermekek ellátatlanságában. A hatóságoknak a hozzátartozók jelezték, hogy hetek óta hiába próbálják meglátogatni a családot, a lakásban senki sem nyit ajtót.

Halálra éheztette három gyermekét egy anya az Alabama állambeli Huntsville-ben, közölte a rendőrség. A 33 éves Natshay Yvonna Ward két kislányára, a tizenegy éves Shaniekára, valamint a kilencéves Latríciára, továbbá fiára, a nyolcéves Christopherre pénteken találtak rá holtan a háromszobás lakás szobáiban, a padlón fekve. A hatóságok szerint a gyermekek akkor már néhány napja halottak voltak.

Nem nyitottak ajtót

A rendőrség szóvivője szerint a kis holttesteket felfedező rendőrök minden különösebb szakértelem nélkül is meg tudták állapítani, hogy a gyermekek erősen alultápláltak voltak. Mint a szóvivő közölte, a családi dráma rokonok, illetve a gyermekek iskolájának bejelentései alapján bontakozott ki előttük, a hozzátartozók ugyanis jelezték a hatóságoknak, hogy hetek óta hiába próbálják meglátogatni a családot, a lakásban senki sem nyit ajtót.

A gyerekek a téli szünet vége óta nem jártak iskolába sem. A szóvivő elmondta azt is, hogy a lakásban január 12-én kikapcsolták az áram-és vízszolgáltatást, valamint a fűtést, és a háztulajdonos a család kilakoltatását fontolgatta a lakbértartozások miatt.

Az anya, aki egyedül nevelte három gyermekét, elismerte felelősségét a gyermekek ellátatlanságában, az azonban egyelőre még rejtély nyomozók előtt, vajon miként juthatott olyan súlyos helyzetbe, hogy kilátástalan anyagi helyzetében senkihez sem fordult segítségért.