Benedek
-5 °C
5 °C

Hét év börtön az ecstasydílernek

2005.10.13. 14:03
Kilenc kiló marihuánával, 4 500 ecstasyval és 300 gramm szpíddel bukott le az a díler, akit jogerősen hétév börtönre ítélt a bíróság. Az ügyben két kisebb terjesztőt öt évre, három fogyasztót felfüggesztett börtönre ítéltek.

Jelentős mennyiségű kábítószer értékesítése miatt jogerősen hét, illetve öt-öt év fegyházbüntetésre ítélt csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla egy Bács és két Csongrád megyei fiatalt. Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott 2003 tavaszán költözött Szabadegyházáról Budapestre, s a főváros környéki partikon rendszeresen fogyasztott kábítószert.

A drogot kezdetben saját részére szerezte be, majd továbbértékesítési céllal is vett kábítószereket ismeretlen személytől. Összesen közel 9 kiló marihuánát, 4 500 darab ecstasy tablettát és 300 gramm szpídport értékesített a rendszerben alatta álló terjesztőkön keresztül.

A bíróság jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek az első rendű vádlottat, s ezért hét év fegyházra ítélte, és hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A másodrendű, csongrádi vádlott 2003 szeptembere és decembere között az elsőrendű által beszerzett kábítószereket porciózta és értékesítette. Ezért öt év fegyházbüntetést és öt év közügyektől eltiltás büntetést kapott. A negyedrendű vádlottat szintén jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, s ezért öt év fegyházbüntetéssel és hat év közügyektől eltiltással sújtotta.

Az ügy harmadrendű, valamint ötöd-, hatod-, és hetedrendű vádlottja kábítószer-fogyasztókként került az ügybe. Az ügy harmadrendű vádlottja ellen már az elsőfokú bíróság megszüntette az eljárást. Az ötöd-, hatod- és hetedrendű vádlottakat bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek az ítélőtábla, s ezért őket öt, illetve hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.