Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Belgiumban fogták el az autós betörőt

2006.01.10. 11:33
Belgiumban fogták el azt a román férfit, aki a gyanú szerint 2004-ben autóval tört be a kecskeméti Tesco ékszerboltjába. A férfi öt társa ellen már jogerős ítélet született.

Nemzetközi elfogatóparancs alapján Belgiumban fogták el azt a román férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2004-ben öt társával együtt kirabolt egy kecskeméti ékszerboltot.

Az Interpol által körözött 31 éves férfit december 20-án fogták el a belga hatóságok és hétfőn szállították Magyarországra. A román férfit a Ferihegyi repülőtéren őrizetbe vették a Bács-Kiskun megyei rendőrök, Kiskunhalasra szállították és kezdeményezték előzetes letartóztatását az ügyészségnél.

A csoport 2004 november elsején meglepő betörést hajtott végre. Betörték a kecskeméti Tesco hátsó biztonsági kapuját, a vészkijáraton át autójukkal behajtottak az áruházba, s egy vonóhoroggal letépték az ékszerbolt rácsát. A tettesek 20 millió forint értékű arany ékszert zsákmányoltak.

A rendőrségen észlelték a beérkező riasztást. Az eset érdekessége az volt, hogy a hipermarket biztonsági emberei telefonon győzködték a rendőröket, hogy náluk nem történt semmi. Tz perc elteltével aztán újra telefonáltak, hogy mégiscsak betörtek az áruházba.

Korábban, 2004. február 11-én, a fóti Cora Áruházban történt hasonló rablás. Akkor egy terepjáróval hajtottak be, majd a bankautomatát próbálták meg elvinni. A biztonsági szolgálat akkor is negyedórás késéssel riasztotta a rendőröket.