Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Életfogytiglani ítéletek a margitszigeti gyilkosság ügyében

2003.07.08. 15:01
A két férfi 200 ezer forintért verte agyon a férfit. A megbízó feleség és a verés harmadik résztvevője 13-13 évet kapott első fokon.
Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott első fokon az a két fiatal, akik a vád szerint egy társukkal brutálisan agyonvertek egy férfit a Margitszigeten.

Addig verték

A brutális verés harmadik résztvevője - a per elsőrendű vádlottja - az eset idején még fiatalkorú volt, őt a bíróság 13 év börtönbüntetésre ítélte, amit a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie. Hozzá hasonlóan tizenhárom évet kapott az agyonvert férfi felbujtással vádolt felesége is. Az ítélet szerint a három férfi 2001. január 13-án, kétszázezer forintért verte agyon a Margit-szigeten az asszony külön élő férjét. A férfit támadói addig verték, amíg az belehalt sérüléseibe.

Az ügy mind a négy vádlottjára előre kitervelt, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt mondták ki az ítéletet. Mellékbüntetésként a per mind a négy szereplőjét tíz évre eltiltották a közügyektől is. Az elsőrendű vádlott ellen egyébként lőfegyverrel illetve lőszerrel való visszaélés miatt is eljárás indult, ezen vádpont alól azonban a Fővárosi Bíróság felmentette a fiatal férfit. Az ügy két életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott vádlottját visszaesőként ítélték el, ők legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak. Az ítélet a fellebbezések miatt még nem jogerős.