Gerzson
-3 °C
3 °C

Életfogytiglan a kiskunfélegyházi rablógyilkosságért

2004.05.13. 15:12
A jogerősen elítélt két férfi nyereségvágyból ölte meg az idős nőt. A lakásba bejutva rárontottak, többször megütötték majd egy sálszerű anyaggal befogták a száját és az orrát és megfojtották. Az életfogytiglanra ítélt két tettes legkorábban harminc év letöltése után szabadulhat.
Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre és a közügyektől tíz év eltiltásra ítélt a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön két fiatalembert, akik 2002 novemberében Kiskunfélegyházán nyereségvágyból megöltek egy idős nőt; az elítéltek legkorábban harminc év letöltése után szabadulhatnak. A táblabíróság büntető tanácsa az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság tavaly februárban társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt hozott határozatát hagyta helyben.

A bíróság megállapítása szerint a 28 éves P. Csaba - a büntetőper elsőrendű vádlottja - 2002 szeptemberében költözött egy kiskunfélegyházi albérletbe. Pár házzal arrébb lakó szomszédjánál, egy 61 éves asszonynál időnként ház körüli munkákat végzett. Egy alkalommal, amikor az asszony nem volt otthon, a háztetőn keresztül bejutott a lakásba, és 25 ezer forintot, két konyhakést és egy Sokol kisrádiót tulajdonított el. Az asszony gyanakodott a fiatalemberre, át is ment hozzájuk, a késeket és a rádiót megtalálta, a pénzt viszont nem kapta vissza, ezért zálogba magával vitte a férfi hordozható televízióját.

P. Csaba november 8-án találkozott régi ismerősével, a 25 éves P. Ferenccel, a per másodrendű vádlottjával. A két férfi megegyezett: sötétedés után behatolnak az asszony házába, mivel P. Csaba úgy tudta, hogy az asszonynak van pénze és aranyékszere. Elhatározásukat tett követte: a lakásba bejutva rárontottak a televíziót néző nőre, P. Csaba ököllel többször megütötte a rövidlátó, rosszul halló asszonyt, aki a földre zuhant. Társa ezután a sikoltozó nőhöz lépett, egy sálszerű anyaggal befogta a száját és az orrát, s addig szorította, "amíg az asszony már nem mozgott" - állapította meg a bíróság.

A fiatalemberek levették áldozatukról az arany ékszereket, és találtak még ezerkétszáz forintot a lakásban. Összesen két arany láncot három medállal, egy pár arany fülbevalót és négy gyűrűt tulajdonítottak el, közel 72 ezer forint értékben, s magukhoz vettek egy hétezer forintot érő mobiltelefont is. Mielőtt távoztak, leültek a konyhában, ahol a másodrendű vádlott kolbászt és kenyeret evett. Az idős nő a bántalmazás következtében életét vesztette.

  • Szeged legszebb lakásai az Otthontérképen!
  • Több ezer eladó lakás közül válogathatsz a térképről.
  • Válaszd ki a legszebb lakást a több ezer kiadó ingatlan közül az Otthontérképen