Mátyás
-6 °C
1 °C

Elfogták a kislányát megerőszakoló apát

2005.03.20. 13:35
A rendőrség elfogta az apát, aki a gyanú szerint egy héttel ezelőtt megerőszakolta két és fél éves kislányát, majd ismeretlen helyre távozott. Az ügyben a kórház tett feljelentést, miután nemi erőszakra utaló jeleket talált a kislányon.

Elfogták vasárnap reggel Budapesten azt a férfit, aki egy héttel ezelőtt tűnt el otthonról, miután a gyanú szerint megerőszakolta két és fél éves kislányát - közölte Töreki Attila, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) őrnagya budapesti sajtótájékoztatóján.

A 40 éves F. László törökbálinti lakos a kérdéses napon este volt otthon kislányával, amikor tettét elkövette - mondta el Töreki Attila, a PMRFK Bűnügyi osztálya rablási alosztályának vezetője. Hozzátette: az édesanya a munkából arra ért haza, hogy a gyerek keservesen sír. Pelenkáját véresnek találta. Az apa tagadta, hogy közeledett volna lányához, majd eltávozott otthonról, és azóta sem találták.

Az anya másnap a gyereket a János kórházba vitte, ahol az orvosok megállapították, hogy bűncselekményt követtek el vele szemben. Az apát a rendőrség azóta kereste. Kiderült, korábban is volt már büntetve erőszakos nemi közösülés miatt.

Sokáig hajléktalan volt, alkalmi munkákból, így például uctaseprésből tartotta el magát, így a rendőrség azt gyanította, hogy most is hasonló módon bujkál az igazságszolgáltatás elől. Végül Budapesten a Ferenciek terénél, a hetes busz buszmegállójában találtak rá seprűvel a kezében, amint az utat tisztította. Igazoltatták, majd előállították.

Kihallgatása során F. László beismerő vallomást tett, mint mondta, "beszennyeztem kislányomat". Hamarosan előzetes letartóztatásba helyezik. Erőszakos közösülésért akár 15 év börtönbüntetés is kiszabható - közölte az őrnagy.

A férfit az RTL Klub Híradójának információi szerint pár éve már elítélték hasonló bűncselekményért, akkor a húgát erőszakolta meg.