Sára, Márió
2 °C
6 °C

Közlekedési vita miatt késelték meg a taxist

2003.04.29. 16:32
A rendőrség elfogta azt a férfit, aki nagy valószínűséggel összeszúrkált egy taxist a fővárosban hétfő éjszaka. A késelést egy közlekedési vita előzte meg.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete bűntett elkövetése alapos gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - indított eljárást az ellen a 26 éves budapesti férfi ellen, aki hétfő éjjel megtámadott egy taxisofőrt a fővárosban.

Szóváltás késsel

A támadóval volt barátja is, aki - az eddigi adatok szerint - azonban nem vett részt a bűncselekményben. A férfiak hétfőről keddre virradóra, éjfél körül, a Wesselényi és az Akácfa utca sarkán intették le a taxit, amelynek vezetőjét nem sokkal később több helyen megszúrta a gyanúsított. Az 59 éves taxist életveszélyes sérülésekkel a Honvéd kórházba szállították. Az első híradások szerint az áldozatot a tettesek bántalmazták is.

A rendőrség nem sokkal a támadás után elfogta a gyanúsítottakat, a 26 éves K. B. Róbertet, majd hajnali 3 óra előtt néhány perccel a 25 éves M. Zoltán Gábort. A rendőrség megkezdte a gyanúsítottak kihallgatását - mondta a BRFK ügyeletese.

A BRFK tájékoztatása szerint a férfi és a későbbi sértett között egy közlekedési szituáció miatt alakult ki a szóváltás, majd a gyanúsított megtámadta a taxist. A rendőrség szerint az elkövetőt nem anyagi haszonszerzés motiválta.

A háztetőre menekült

A szemtanúk két férfit láttak futva menekülni a helyszínről, a sértett pedig a bűncselekményt követően vészjelzést adott le rádióján. Egy közeli szórakozóhelyen tartózkodó állampolgár - hangoskodást hallva - kilépett az utcára és látta a támadást, a taxihoz szaladt, hogy megakadályozza a további bántalmazást, a kést tartó férfi azonban több alkalommal feléje szúrt, így próbálta magától távol tartani, majd futásnak eredt.

Az illető ezután megállított egy arra haladó taxit és annak vezetőjével üldözték tovább az elkövetőt, aki egy Hársfa utcai házba szaladt, majd megbújt a háztetőn. A BRFK munkatársai ezt követően elfogták a 26 éves fiatalembert, majd előállították a kerületi rendőrkapitányság ügyeletére; a férfi zsebéből előkerült az elkövetés eszköze, a kést a rendőrök lefoglalták.

A férfi a rendőröknek megnevezte menekülő társát, akit erzsébetvárosi lakásán fogtak el, majd őt is előállították. Az eddig lefolytatott vizsgálat adatai szerint a bűncselekményt az őrizetbe vett 26 éves férfi egyedül követte el, a másik előállított férfit tanúként hallgatták ki.