Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Holokauszttagadó támadt Eli Wieselre

2007.02.09. 23:19
Holokauszttagadó támadt a múlt héten Eli Wieselre. A támadó nem tett kárt a Nobel-díjasban, aki rendőri kísérettel hagyta el San Franciscót.

Rátámadt egy holokauszttagadó Elie Wiesel Nobel-békedíjas amerikai íróra San Franciscóban. A 77 éves írót múlt csütörtökön egy ismeretlen személy erőszakkal kiráncigálta egy szálloda liftjéből, és be akarta tuszkolni egy szobába, de amikor Wiesel segítségért kezdett kiabálni, elmenekült.

A birkenaui, az auschwitzi, a monowitzi és a buchenwaldi haláltáborokat megjárt erdélyi származású író egy békekonferencián vett részt a kaliforniai nagyvárosban. Szállodai szobáját éppen elhagyta, hogy a repülőtérre induljon és New Yorkba utazzon, amikor a liftben megszólította az idegen. Interjút kért tőle, majd amikor Wiesel azt mondta, a földszinti várócsarnokban beszélgessenek, az ismeretlen megállította egy emeleten a liftet, és kirángatta belől az írót.

Wieselnek nem esett bántódása, az eset után rendőri biztosítással jutott ki a repülőtérre.

A hatóságok még nem bukkantak az elkövető nyomára, de az Examiner beszámolója szerint egy anticionista weboldal szerzője Eric Hunt álnéven vállalta a támadást. Azt írta, hetek óta követte az írót, és azért húzta ki a liftből, mert le akarta ültetni a szobájában, hogy nekiszegezze a kérdést, miért nem akarja, hogy az emberek megismerjék az igazságot?

"Eric Hunt" internetes feljegyzésében mítosznak nevezte a holokausztot, és - mint írta - azt akarta Wieseltől, hogy ismerje el, a Night (Éjszaka) című visszaemlékezése teljes egészében kitaláció.