Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Váratlan páros

2001.02.11. 17:26
Duettet énekel Sir Elton John és Eminem a Grammy-díjkiosztáson. A fehér rapénekest korábban több kritika érte a homoszexuálisokat támadó dalszövegei miatt. Sir Elton - aki maga is homoszexuális - ezzel szemben több alkalommal is fellépett a melegek egyenjogúságáért.
A BBC beszámolója szerint Sir Elton azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy az ötlet nem tőle, hanem a rapénekestől származik. "Ha egy percig is úgy gondoltam volna, hogy Eminemet a gyűlölet vezeti, nem vállaltam volna el" - tette hozzá a popsztár. Eminemet rendszeresen kritizálják dalszövegei miatt, amelyekben nemcsak "buzizik", de a saját anyja meggyilkolásáról is fantáziál.

Eminem
A brit rendőrség szemet vetett Eminemre

Az énekes legutóbbi koncertje Angliában tüntetéseket váltott ki, melyet diák- és melegszervezetek szerveztek. A brit rendőrség azt mondta, hogy megvizsgálják a koncertről készült videofelvételeket, miután valaki azzal vádolta meg Eminemet, hogy extasyt szedett a színpadon.

A díjátadás szervezői úgy nyilatkoztak, hogy csak a jövő héten jelentik be, hogy a két énekes melyik számot adja elő. A Los Angeles Times azonban úgy értesült, hogy ez már eldőlt: Sir Elton és Eminem a Stan című dalt játszák majd. A szám egy rajongóról szól, akinek leveleire Eminem soha nem válaszol, ezért bekattan, és végez magával és barátnőjével.

Elton John
Melegszervezetek tiltakoznak

A Glaad nevű amerikai melegszervezet nyilatkozatában sértőnek nevezte Sir Elton döntését. A homofóbia leküzdésére tett erőfeszítéseiért ugyanis tavaly a szervezet kitüntette az énekest. "Elton megsértette a kitüntetés szellemét" - nyilatkozta a BBC-nek a Glaad egyik képviselője.

Eminemnek egyébként a "The Marshall Mathers" című lemezét jelölték ez évben Grammy-díjra, a legjobb lemez és három rap kategóriában. Az albumból tavaly 7,9 millió példányt adtak el egyedül az Egyesült Államokban.