Zoltán
-5 °C
9 °C

A medence-lefolyóban találták meg az eltűnt kisfiú holttestét

2003.05.27. 20:55
Az esti órákban megtalálták az Albertirsán eltűnt kisfiú holttestét a strand egyik medencéjében. A fiú holtestére a lefolyó leeresztő zsilipjében találtak rá. A holtest kiemelése jelenleg is folyik. A szülők a fiú eltűnése miatt tettek bejelentést a rendőrségen még hétfőn.
Megtalálták annak a 7 éves kisfiúnak a holttestét, aki hétfőn délután tűnt el az albertirsai strand területéről - erősítette meg az MTI információit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedd este. Elmondta: a kisfiú holttestére az albertirsai strand medencéjének egyik lefolyójában bukkantak rá. Tájékoztatása szerint a korához képest fejletlen kisfiút valószínűleg a medence leeresztését követően keletkező vákuum szippantotta be a rács nélküli lefolyóba. Az MTI úgy tudja, hogy a gyermek édesanyja a strandon dolgozik, és a kisfiú több alkalommal fürdött már a medencében.

Fürdőnadrágban keresték

A gyermeket rendőrök, tűzoltók, valamint polgárőrök és civilek is keresték a környékbeli erdős területen. A kutatatásban közel kétszáz ember vett részt, mert a kisfiú ruháját és kerékpárját megtalálták a strandon, így arra gondoltak, hogy fürdőnadrágban hagyta el a területet. A gyermek felkutatására a rendőrök két helikoptert és kutyákat is bevetettek. A baleset körülményeinek tisztázására, valamint az esetleges személyi felelősség megállapítására a rendőrség megindította a vizsgálatot.