Valér
4 °C
8 °C

'Kezelt, köszönt és beszállt egy sötét színű autóba'

2005.04.25. 13:50
Eltűnt egy négy évvel ezelőtt leszerelt, egykor külföldi békefenntartó kontingensekben szolgált tiszthelyettes. Utoljára akkor látták, amikor a tulajdonában lévő tojástelepen beszállt egy sötét színű autóba.
Rózsa Sándor szabadszállási tojástelepére március 31-én szürkületkor egy sötét színű autó érkezett. Az őr annyit látott, hogy a teleptulajdonos odament az autóhoz, kezet fogott a sofőrrel, beszállt és elhajtott a titokzatos idegennel. Azóta senki sem látta, írja a kecskeméti Petőfi Népe.

Rózsa Sándor korábban tiszthelyettesként szolgált a szabadszállási laktanyában, később több külföldi békefenntartó kontingensben is részt vett. A lap szerint nagyobb összegű tartozás állhat az ügy hátterében, de az sem kizárt, hogy az aggregátorforgalmazás miatt tűnt el a vállalkozó. Rózsa korábbi honvédségi kapcsolatai révén fémhulladékként vásárolt leselejtezett aggregátorokat, ezeket állítólag másfél-kétmillió forintért adta tovább.

"Utoljára akkor látták, amikor kezelt, köszönt és beszállt az autóba" - erősítette meg az újság információit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az ügyet a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság államigazgatási eljárás keretében kezeli, mivel bűncselekményre utaló nyom egyelőre nincs.