Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Egy volt amerikai tengerésszel lépett le a 12 éves kislány?

2003.07.15. 11:52
Elképzelhető, hogy az eltűnt 12 éves angol kislány már Amerikában van az interneten megismert 31 éves tengerésszel. Az angol rendőrség az Interpolt is bevonta a nyomozásba.
Az angol rendőrség nagy erőkkel nyomoz egy 12 éves eltűnt kislány után, aki feltehetően azért szökött meg otthonról, hogy találkozzon azzal az ex-tengerésszel, akit az interneten ismert meg.

Egy évig leveleztek

Shevaun Penningtont családja múlt szombaton látta utoljára; a lány akkor azt mondta nekik, hogy barátaival találkozik. A szülők még az eltűnés éjszakáján riasztották a rendőrséget.

A nyomozók kiderítették, hogy a lány egy éve kapcsolatban áll egy 31 éves, korábban tengerészként szolgáló férfival, akivel levélben és interneten érintkezett. A rendőrség feltételezései szerint a pár Franciaországban van.

Peter Mason, a manchasteri rendőrség főfelügyelője így nyilatkozott: A vizsgálat szerint már útnak indultak, lehet, hogy Franciaországba, de az is elképzelhető, hogy már Amerikában vannak. Toby Studebaker július 4-én hagyta ott a katonaságot, bár kollégái szerint már korábban el akart utazni. Értesülések szerint a tengerész eddig soha nem találkozott a Sheavunnal, és a hamis személyi adatokat használó lány fiatal koráról sem tudhatott.

Mason elmondta: Shevaun barátai azt állítják, hogy a lány Studebakert "az amerikai barátjaként" emlegette, azonban még nem bizonyított, hogy valóban volt-e viszonyuk egymással. A nyomozók attól tartanak, hogy a pár elhagyja az országot, mivel Shevaun magával vitte útlevelét és ruháit is.

"Gyere haza!"

A felhívást minden határátkelőhelyre eljuttatták, az Interpollal és a tengerész munkáltatójával is felvették a kapcsolatot. Mrs. Pennington elmondta, hogy lánya múlt héten elkérte útlevelét, hogy buszbérletet csináltathasson.

Az édesanya közvetlenül gyermekéhez fordult: "Mi csak azt szeretnénk, ha hazajönnél. Nem haragszunk rád, nagyon szeretünk. Csak azt akarjuk, hogy gyere haza."

A rendőrségnek azt mondták: "Ha Toby-val van, kérem tegyék, amit tenniük kell, és hozzák haza a lányunkat."

Az apa szerint a kislány nagyon sok időt töltött a számítógépe előtt. "A gépet a konyhában tartjuk, azt hittük, hogy tudunk mindenkiről, akivel Shevaun levelezett."

Steve Crimmins, manchesteri rendőrség felügyelője elmondta: "Természetesen most a legfontosabb feladatunk az, hogy épségben hazavigyük a kislányt, amilyen gyorsan csak lehetséges. Mindenkit arra kérek, hogy tartsa nyitva a szemét, egy amerikai ex-tengerész és egy 12 éves angol kislány együtt elég feltűnő jelenség lehet."

Shevaunnak egyenes, vállig érő haja és kékesszürke szeme van. Utoljára fekete zsebesnadrágban és fekete pólóban látták. Studebaker izmos, fehér férfi, barna hajjal és kék szemekkel.