Árpád
-2 °C
3 °C

Gyilkossággal vádolnak egy Elvis-imitátort

2003.09.22. 12:20
Több órai sörözgetés után machetével mészárolta le ismerősét egy Elvis-imitátor Massachusettsben. A férfi állítólag életét féltette újdonsült ismerősétől.
Péntek reggel őrizetbe vettek egy 67 éves Elvis-imitátort ismerőse, James Surette meggyilkolásának vádjával a massachusettsi Suffolk megyében. Robert Daigle maga telefonált bérelt lakásából a rendőrségre, majd közölte a diszpécserrel, hogy "valaki valószínűleg meghalt".

Vallomást tett

A telefonhívás után elsőként a tűzoltók érkeztek meg, akiket Daigle arra kért, hogy olvassák fel jogait, majd kijelentette: "önvédelem volt". A férfit a rendőrök letartóztatták, az ügyészség pedig úgy döntött, hogy még óvadék ellenében sem védekezhet szabadlábon, jelentette a Daily Item. Az őrszobán Daigle először ügyvédet kért, majd meggondolta magát, és vallomást tett.

Félt

Tim Bradl megyei főügyész szerint Daigle elmondta, hogy aznap este ismerte meg Surette-et, majd nagy mennyiségű sörrel felmentek Daigle lakására. Ivás közben párszor összevesztek, majd kibékültek, ám Daigle szerint Surette akkor sem akart hazamenni, amikor megkérte rá. Surette lefeküdt a heverőre, egy késsel a kezében. Daigle beismerte, hogy elvette a kést, majd mivel féltette életét, mellkason szúrta Surette-et, majd egy fűrészes pengéjű machetével támadt rá. Az Elvis-imitátor azt is elmondta, hogy pillanatra abbahagyta az öldöklést, hogy ellenőrizze barátja pulzusát, ám mivel életben találta ezért folytatta, fejbe, majd hátba szúrta Surette-et. Bradl szerint a lakásban mindenütt szétspriccelt vért lehetett látni, az áldozat a konyhapadlón feküdt, hátából kiállt a hatalmas bozótvágó.

Csendes

A lakásban összetört bútorokat találtak a helyszínelők, ami azt bizonyítja, hogy a két férfi összeverekedett a gyilkosság előtt. A szomszéd azonban azt állítja, hogy nem hallott nagy lármát, és különben sem tartja képesnek Daigle-t a gyilkolásra. Szerinte csendes, visszafogott ember volt, aki egyedül élt, néha lányai látogatták. Valójában Daigle-nek öt oldal hosszú bűnlajstroma van, 1954-ig visszamenőleg. Ügyvédje szerint Daigle egy időben testépítő volt, ám betegség miatt 1991 tolókocsiba kényszerült, és legyengült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?