Tekla
8 °C
20 °C

Gyilkossággal vádolnak egy Elvis-imitátort

2003.09.22. 12:20
Több órai sörözgetés után machetével mészárolta le ismerősét egy Elvis-imitátor Massachusettsben. A férfi állítólag életét féltette újdonsült ismerősétől.
Péntek reggel őrizetbe vettek egy 67 éves Elvis-imitátort ismerőse, James Surette meggyilkolásának vádjával a massachusettsi Suffolk megyében. Robert Daigle maga telefonált bérelt lakásából a rendőrségre, majd közölte a diszpécserrel, hogy "valaki valószínűleg meghalt".

Vallomást tett

A telefonhívás után elsőként a tűzoltók érkeztek meg, akiket Daigle arra kért, hogy olvassák fel jogait, majd kijelentette: "önvédelem volt". A férfit a rendőrök letartóztatták, az ügyészség pedig úgy döntött, hogy még óvadék ellenében sem védekezhet szabadlábon, jelentette a Daily Item. Az őrszobán Daigle először ügyvédet kért, majd meggondolta magát, és vallomást tett.

Félt

Tim Bradl megyei főügyész szerint Daigle elmondta, hogy aznap este ismerte meg Surette-et, majd nagy mennyiségű sörrel felmentek Daigle lakására. Ivás közben párszor összevesztek, majd kibékültek, ám Daigle szerint Surette akkor sem akart hazamenni, amikor megkérte rá. Surette lefeküdt a heverőre, egy késsel a kezében. Daigle beismerte, hogy elvette a kést, majd mivel féltette életét, mellkason szúrta Surette-et, majd egy fűrészes pengéjű machetével támadt rá. Az Elvis-imitátor azt is elmondta, hogy pillanatra abbahagyta az öldöklést, hogy ellenőrizze barátja pulzusát, ám mivel életben találta ezért folytatta, fejbe, majd hátba szúrta Surette-et. Bradl szerint a lakásban mindenütt szétspriccelt vért lehetett látni, az áldozat a konyhapadlón feküdt, hátából kiállt a hatalmas bozótvágó.

Csendes

A lakásban összetört bútorokat találtak a helyszínelők, ami azt bizonyítja, hogy a két férfi összeverekedett a gyilkosság előtt. A szomszéd azonban azt állítja, hogy nem hallott nagy lármát, és különben sem tartja képesnek Daigle-t a gyilkolásra. Szerinte csendes, visszafogott ember volt, aki egyedül élt, néha lányai látogatták. Valójában Daigle-nek öt oldal hosszú bűnlajstroma van, 1954-ig visszamenőleg. Ügyvédje szerint Daigle egy időben testépítő volt, ám betegség miatt 1991 tolókocsiba kényszerült, és legyengült.