Huba
17 °C
33 °C

Egy madár bénította meg az elővárosi közlekedést

2008.04.24. 11:17
Egy madár béníthatta meg a vasúti közlekedést a Keleti pályaudvaron csütörtökön kora reggel. A felsővezetéket tápláló rendszerbe szállhatott bele a madár, emiatt keletkett zárlat és szűnt meg a vezetékek áramellátása. A hibát ideiglenesen elhárították, a vasúti menetrend azonban teljesen csak délben vagy kora délután áll helyre.

A felsővezetékekben reggel hét óra körül szűnt meg az áramellátás, közölte Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője. A vonatok jelentős - egy órás - késéssel közlekedtek, a beérkező szerelvények csak Rákos, illetve Kőbánya-felső állomásig közlekedtek. Az indulni készülő vonatokat a Keletiből dízelmozdonyokkal vontatták ki.

A szakemberek megállapították, hogy az áramellátást biztosító úgynevezett betápláló vezetékekhez egy madár szállhatott be és ez okozott zárlatot. A vezeték emiatt rászakadt a felsővezetékekre és megszűnt az áramellátás. Később az áramellátást ideiglenesen egy másik irányból megoldották, ezzel reggel háromnegyed kilenc előtt végeztek. A kora reggeli, elővárosi közlekedés azonban szinte teljesen összeomlott.

A vonatok már járnak, de folyamatosan csökkenő késések mellett csak délre, vagy kora délutánra áll helyre a menetrend. A meghibásodott vezetékszakaszt várhatóan az éjjeli órákban, a vonatmentes időszakban javítják meg véglegesen. Az ideiglenes megoldás azonban addig is szolgáltat áramot a pályaudvar felsővezetékeibe.