Jolán
2 °C
4 °C

Egy madár bénította meg az elővárosi közlekedést

2008.04.24. 11:17
Egy madár béníthatta meg a vasúti közlekedést a Keleti pályaudvaron csütörtökön kora reggel. A felsővezetéket tápláló rendszerbe szállhatott bele a madár, emiatt keletkett zárlat és szűnt meg a vezetékek áramellátása. A hibát ideiglenesen elhárították, a vasúti menetrend azonban teljesen csak délben vagy kora délután áll helyre.

A felsővezetékekben reggel hét óra körül szűnt meg az áramellátás, közölte Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője. A vonatok jelentős - egy órás - késéssel közlekedtek, a beérkező szerelvények csak Rákos, illetve Kőbánya-felső állomásig közlekedtek. Az indulni készülő vonatokat a Keletiből dízelmozdonyokkal vontatták ki.

A szakemberek megállapították, hogy az áramellátást biztosító úgynevezett betápláló vezetékekhez egy madár szállhatott be és ez okozott zárlatot. A vezeték emiatt rászakadt a felsővezetékekre és megszűnt az áramellátás. Később az áramellátást ideiglenesen egy másik irányból megoldották, ezzel reggel háromnegyed kilenc előtt végeztek. A kora reggeli, elővárosi közlekedés azonban szinte teljesen összeomlott.

A vonatok már járnak, de folyamatosan csökkenő késések mellett csak délre, vagy kora délutánra áll helyre a menetrend. A meghibásodott vezetékszakaszt várhatóan az éjjeli órákban, a vonatmentes időszakban javítják meg véglegesen. Az ideiglenes megoldás azonban addig is szolgáltat áramot a pályaudvar felsővezetékeibe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?