Móric
14 °C
15 °C

Nem csökkent a német vállalatok papírfelhasználása

2002.05.26. 15:52
Alig csökkentette az irodai papírfelhasználást az emailekkel történő információcsere - állapította meg a német Emnid intézet reprezentatív felméréséből. Az emailezés a telefonálást sem váltotta fel a német vállalatoknál.
Minden második német vezető szerint az e-mailek nem járultak hozzá az íróasztalokon felhalmozódó papírtömeg csökkentéséhez, sőt a megkérdezettek egynegyede szerint a papírhegyek még nőttek is. A felhasználandó papír mennyiségének csökkenéséről csak 25 százaléknyian számoltak be.

A nők többet telefonálnak

Még kevésbé látszanak az e-mail üzenetek a telefont pótolni. A megkérdezettek 53 százaléka most is ugyanannyit telefonál, mint korábban, 36 százaléka viszont még többet is, és csak 10 százalékuk kevesebbet, mint az e-mail előtti korszakban. Különösen a nők nyúlnak gyakrabban a telefonhoz (47 százalék), mint azelőtt, a férfiak közül ezt csak 33 százalék teszi.

A német vezetők 14 százaléka még egyáltalán nem alkalmazza az üzleti életben az e-mail kommunikációt. 38 százalékukat idegesítik az e-mail hírek, és csak 48 százalékuk reagál közömbösen a számítógép "önnek új üzenete van" jelzésére.