Árpád
-2 °C
3 °C

Nem csökkent a német vállalatok papírfelhasználása

2002.05.26. 15:52
Alig csökkentette az irodai papírfelhasználást az emailekkel történő információcsere - állapította meg a német Emnid intézet reprezentatív felméréséből. Az emailezés a telefonálást sem váltotta fel a német vállalatoknál.
Minden második német vezető szerint az e-mailek nem járultak hozzá az íróasztalokon felhalmozódó papírtömeg csökkentéséhez, sőt a megkérdezettek egynegyede szerint a papírhegyek még nőttek is. A felhasználandó papír mennyiségének csökkenéséről csak 25 százaléknyian számoltak be.

A nők többet telefonálnak

Még kevésbé látszanak az e-mail üzenetek a telefont pótolni. A megkérdezettek 53 százaléka most is ugyanannyit telefonál, mint korábban, 36 százaléka viszont még többet is, és csak 10 százalékuk kevesebbet, mint az e-mail előtti korszakban. Különösen a nők nyúlnak gyakrabban a telefonhoz (47 százalék), mint azelőtt, a férfiak közül ezt csak 33 százalék teszi.

A német vezetők 14 százaléka még egyáltalán nem alkalmazza az üzleti életben az e-mail kommunikációt. 38 százalékukat idegesítik az e-mail hírek, és csak 48 százalékuk reagál közömbösen a számítógép "önnek új üzenete van" jelzésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?