Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Műfogsorért adtak el egy lányt

2007.05.25. 12:29
Leánykereskedelem miatt javasol vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) öt ember ellen. A gyanúsítottak 160-300 ezer forintért vettek lányokat, akiket Hollandiában dolgoztattak prostituáltként.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2006. január 16-án K. István 160 ezer forintért megvásárolt H. Ferenctől egy 20 éves tiszadadai lakost. A lány, akit külföldi prostitúciós munkára vettek meg, másnap Hollandiába utazott, és ott dolgozott március elejéig. Ez idő alatt összesen 1.800.000 forintot keresett, amit mind átadott a gyanúsítottaknak.
Egy másik esetben K. István 2006. szeptember 25-én J. Jánostól Kecskeméten 50 ezer ezer forintért és egy fogsorkészítés költségeinek megtérítéséért - ami 280 ezer forintot tett ki - vásárolt meg egy lányt szintén külföldi prostitúciós munkára.

Ez az áldozat két hetet dolgozott Hollandiában, ezalatt körülbelül 1.000.000 forintot keresett. Az összeg fele a sértettnél maradt volna, ám az elkövetők rezsi címén azt is elvették tőle.

Az NNI 2006. október 29-én fogta el K. Istvánt, és eljárás alá vonta H. Ferencet, illetve H. Ferencnét. Egy másik gyanúsított, K. Imre László megszökött, amikor társai elfogásáról értesült. Ellene elfogatóparancsot adott ki az NNI. A gyanúsítottak beismerték a terhükre rótt bűncselekményeket.

Január 16-án K. Imre László önként feladta magát, J. Jánost pedig február 20-án hallgatták ki.

A közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt folyt nyomozást csütörtökön fejezte be az NNI, és az ügyet vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.