Gerzson
-3 °C
2 °C

Ember mászott fel a Szabadság hídra

2006.08.30. 18:22
Hatalmas torlódás alakult ki szerdán délután a belvárosban, a Kiskörúton és a Bartók Béla út környékén. Hat órakor lezárták a Szabadság hidat, miután egy férfi mászott fel a híd tetejére. A férfit a hídról kilenc órakor sikerült lekönyörögni.

Lezárták a Szabadság hidat, mert egy öngyilkosjelölt mászott fel a tetejére, jelentette tudósítónk. A 35-40 év körüli férfi cigarettázva és sms-ezve álldogált a híd tetején.

Nem sokkal ezután a rendőrök lezárták a hidat és több tűzoltóautó érkezett a helyszínre. Alig telt el néhány perc, máris hatalmas torlódás alakult ki a Bartók Béla úton és a Kiskörúton.

A forgalom három órán át szünetelt. A férfit a tűzoltóság munkatársai emelőkosárral hozták le a hídfőről kilenc óra előtt néhány perccel. A férfi nem sérült meg, a mentők kórházba szállították.

A férfi szerelmi bánat miatt mászott fel a hídra, kérése ellenére azonban a kedvese nem érkezett a helyszínre. A teljesen lezárt hídhoz nyolc tűzoltóautó és egy tűzoltóhajó érkezett, összesen több mint harminc egyenruhás volt a helyszínen, készenlétben állt öt búvár is.