Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Emberrablókra csaptak le a rendőrök

2001.08.30. 15:05
Egy budapesti pizzériában fogták el azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival megvert, majd elrabolt egy fehérvári nőt. Mindezt azért, hogy a hölgyet rábírja: vonja vissza korábban tett vallomását, miszerint százezer forintért eladták, és prostitúcióra kényszerítették őt. Az őrizetbe vett Sz. Béla elfogásakor azzal a török férfival találkozott, akinek fóti házánál a múlt héten robbant kézigránát. A bűnbanda még egy tagját sikerült őrizetbe venni, de ketten szökésben vannak.
Annak a török állampolgárnak a társaságában fogtak el egy emberrablót, akinek fóti házánál néhány nappal ezelőtt kézigránát robbant. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, Szabó Jenő elmondta: egy székesfehérvári nő még júliusban tette a feljelentést, hogy az általa csak Kis Buffaló és Gyúrós becenéven ismert férfiak akarata ellenére tartották fogva, majd prostitúcióra kényszerítették. Később százezer forintért eladták egy budapesti férfinak, aki az Ócsa és Üllő közötti úton dolgoztatta - hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A vallomás visszavonására próbálták rábírni a nőt

Berta Lajos még szökésben van
A harmincéves nőnek sikerült megszöknie, majd feljelentést tett a rendőrségen, így a bűnbanda három tagját elfogták. Másnap hajnalban azonban az egyik nőkereskedő felesége, valamint Sz. Béla két társával rátörte fehérvári lakásának ajtaját, majd megverték, így akarták rávenni arra, hogy vonja vissza a vallomását. Nyomatékul még a ruháját is meggyújtották.

Az összevert nőt lerángatták az utcára, majd egy sötét színű Mercedesbe tuszkolták, és Budapestre hajtottak. A rendőrség komoly erőkkel kezdett keresésébe, amiről az emberrablók is tudomást szereztek. Később annak reményében engedték szabadon, hogy visszavonja a vallomását, de ő nem engedelmeskedett, és újra feljelentést tett.

A török a tilalom ellenére pizzázott

A rendőrség Sz. Bélát szerdán egy XIV. kerületi pizzériában még rendelés előtt fogta el. Nem volt egyedül, az asztalnál helyet foglalt az a B. A. is, akinek a háza mellé múlt hét pénteken dobtak kézigránátot. Ő annak elenére mente el a Thököly úti vendéglőbe, hogy a folyamatban lévő bűntető ügyei miatt a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el nála.

A fehérvári verésben szintén részt vevő nőt a lakásán vették őrizetbe, de két gyanúsított még szökésben van. Közülük az egyik Berta Lajos, akit csalás miatt a tatabányai és siófoki kapitányság is keres. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte az elfogott gyanúsítottak előzetes letartóztatását.