Szilárda
-4 °C
2 °C

Erőszakkal gyanúsítanak egy fiatal orvost

2002.12.10. 15:31
Tagadja bűnösségét az a fiatal orvos, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy elrabolt egy idősebb nőt, megerőszakolta, és később váltságdíjat követelt érte.
Egy 28 éves budapesti orvost gyanúsít a rendőrség azzal, hogy november végén elkábított, majd elrabolt és megerőszakolt egy 59 éves nőt, akit egy nappal később szabadon engedett.

Petőfi Attila alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a sértett férje november 25-én tett bejelentést, hogy egy ismeretlen kétmillió forintot követel fogva tartott feleségéért.

Az eset ismertetése szerint a nőt XIII. kerületi lakásuk közelében kábította el a támadó, amikor beszállt a liftbe. Az orvos másnap lakása közelébe szállította a nőt egy gurulós szemetes konténerben.

Bilincsbe verte

Az alezredes elmondta, hogy ezt követően intenzív adatgyűjtésbe kezdtek a sértett lakásának közvetlen közelében. Az áldozat elmondása alapján pedig rátaláltak arra lakásra, amely megegyezett az általa leírtakkal, és megtalálták azokat az eszközöket is, bilincset és láncokat, amelyekkel a férfi megkötözte a nőt.

Az orvos tagadja a bűncselekmény elkövetését, s kihallgatásán azt közölte, hogy a lakást kiadta valakinek, aki hamis iratokkal igazolta magát. Az előzetesben lévő férfit emberrablással, erőszakos közösüléssel és szemérem elleni erőszakkal gyanúsítják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!