Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Balesetsorozat az M1-esen

2003.11.17. 17:01
Az M1-es 32-es és 39-es kilométerszelvénye között hat balesetnél is folyik a helyszínelés, a baleseteknek egy életveszélyes és hat súlyos sérültje van, tizenketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az autópályát a bicskei lehajtónál teljes szélességben lezárták.
Négy közlekedési balesetről is beszámolt az Indexnek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese: az M1-es autópálya Budapest felé vezető sávjának 33-as kilométerénél egy személyautó egy teherautónak ütközött. A 36-os kilométernél öt autó csúszott össze, míg az 1-es főút csomópontjánál hat személygépkocsi ütközött. A 39-es kilométernél szintén személygépkocsi és kamion ütközött. Az illetékes hozzátette: ezeknél a baleseteknél javában tartott, és még tart is a helyszínelés, de a rendőröket máris újabb két balesethez riasztották, melynek részleteiről még nem tudnak részleteket említeni. A hirtelen emberhiánnyal küzdő Fejér megyei rendőröknek a helyszínelésben a tatabányai rendőrség is besegít.

Az M1-es érintett szakaszán egy sávon halad a forgalom, illetve a bicskei lehajtónál teljes szélességben lezárták az autópályát, ahol az 1-es főútra terelik a forgalmat, és legközelebb csak Zsámbéknál lehet felhajtani az M1-esre. Az autópálya lezárása előreláthatólag délig, kora délutánig tart A rendőrök kérik, az autósok fokozottan figyeljenek, mert a helyszíneléseken kívül a közlekedést köd is nehezíti.

Az Index érdeklődésére Győrfi Pál, az országos mentőszolgálat szóvivője elmondta, hat balesethez hívták a mentőket az említett útszakaszon. Kilenc mentőkocsi vonult a helyszínekre, és mint a szóvivő elmondta a mentést az útviszonyokon és látási körülményeken kívül a leállósávban "ügyeskedő" autósok és kamionosok is nehezítették. A mentés során 19 sérültet láttak el, egy személy életveszélyes sérüléseket szenvedett, hat embert súlyos, másik hat embert könnyebb sérülésekkel vittek budapesti és tatabányai kórházakba, míg további hat sérültet a helyszínen láttak el.

Egy román asszony a sérültek közül délután életét vesztette. Sérüléseit akkor szerezte, amikor mikrobusza kamionnak ütközött az M1-es autópályán. A romániai asszonyt a mentők válságos állapotban szállították a fővárosi Szent János Kórházba, ám ő a nap folyamán belehalt sérüléseibe. A mikrobuszban utazók közül további három román súlyos, kettő pedig könnyebb sérüléseket szemvedett.0

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft