Krisztina
18 °C
24 °C

Halálra gázoltak egy munkást az M6-os építésénél

2008.07.23. 10:41
Munkagép gázolt halálra egy munkást kedden délután az M6-os autópálya építésénél. Az ügyet a rendőrök és a munkavédelmi felügyelők is vizsgálják. Június óta ez a második halálos baleset az útépítésen.

Az M6-os autópálya építésénél a Mohács-Pécsvárad összekötő úton egy terelőtáblákkal lezárt munkaterületen történt a baleset kedden délután három óra körül.

Egy férfit  - feltehetően figyelmetlensége miatt - elgázolt egy tolató munkagép. A szerencsétlenül járt 32 éves munkás olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudták megmenteni az életét - tudta meg a Független Hírügynökség a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán.

Az ügyet a rendőrség mellett az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség is vizsgálja. Tájékoztatást későbbre ígértek.

Az M6-os autópálya építkezésénél alig több mint egy hónapja már történt halálos baleset, akkor egy 50 éves férfi halt meg. Akkor egy emelésre alkalmatlan géppel próbáltak felemelni egy transzformátort, miközben nem vették észre, hogy a jármű hozzáér egy szigetelés nélküli elektromos vezetékhez.

Később kiderült, hogy a munkagép kezelőjének nem volt engedélye a gép üzemeltetéséhez. A szerkezetet felemelte a gép, de a teher belengett. A tragédia abban a pillanatban történt, amikor a mozgó transzformátort a munkás megpróbálta megállítani és a kezével hozzáért.