Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Kétéves kisfiút 'köröztek' az Emírségekben

2006.11.04. 14:01
"Amikor az útlevél-ellenőrzésen mentünk keresztül, hogy felszálljunk a gépre, egy szolgálatban lévő tiszt közölte velem, hogy be kell kísérnie Szuhailt" - közölte a kisfiú apja.

Egy kétéves kisfiút tartóztattak fel rövid időre a dubaji repülőtéren, mert kiderült, hogy letartóztatási parancs van érvényben ellene - írta szombaton az Emirates Today című helyi lap.

A gyerek szüleivel az Egyesült Arab Emírségekből repült volna Törökországba, de rövid időre feltartóztatták, mert kiderült, hogy körözik, legalábbis a gyerek útlevelében szereplő adatok mindenben - beleértve a születés időpontját is - egyeztek egy körözésen lévő adatokkal.

"Amikor az útlevél-ellenőrzésen mentünk keresztül, hogy felszálljunk a gépre, egy szolgálatban lévő tiszt közölte velem, hogy be kell kísérnie Szuhailt" - közölte a lappal a kisfiú apja, Abdullah Mohamed Száleh. Az apa először azt hitte, hogy a tiszt ezt viccnek szánta, ezért tréfálkozva azt válaszolta, hogy nyugodtan elviheti a fiát. De az megmutatta neki a körözőlevelet, amelyből kiderült, hogy a fia ellen valóban elfogatási parancs van érvényben.

Nem világos, hogy mi okozta a nyilvánvaló félreértést. Az emírségi illetékesek azt mondták, hogy meg fogják vizsgálni az incidens okát - írta az Emirates Today.