Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Aluljáróba csapódott a Blahán egy autó

2004.09.14. 06:14
A villamosmegálló gyalogoslejárójába csapódott kedd hajnalban a budapesti Blaha Lujza téren egy gépkocsi, amelynek vezetője menekülni próbált a határőrök elől.
A Budapesti Határőr Igazgatóság határvadászai idegenrendészeti ellenőrzés közben kedd hajnalban az Oktogonnál látták, hogy egy magyar rendszámú fekete Opel Corsa áthajtott a piroson, tájékoztatta az MTI-t Orodán Sándor ezredes, a Határőrség szóvivője.

A határvadászok üldözőbe vették, megelőzték és megállásra kényszerítették az Opelt. A gépkocsivezető hátratolatott, megpróbálta kikerülni a határőrség járőrautóját, közben elsodorta a határőrség gépkocsijából már kiszállt egyik határőrt, és nagy sebességgel továbbhajtott.

A gépkocsi a Blaha Lujza térnél ismét a piros jelzésen próbált átmenni. Ott egy szabályosan közlekedő Mazda kisteherautóval ütközött, az ütközéstől oldalra csapódott, és a villamosmegállónál lévő gyalogoslejáróba zuhant.

Az ütközéskor az Opel vezetője - egy középkorú férfi - nyílt lábszártörést szenvedett, a mentők kórházba szállították. Orodán elmondta, hogy az Opel vezetője erősen ittasnak látszott, így a határőrség kérte a véralkoholszint-vizsgálat elvégzését.

Vizsgálat folyik annak megállapítására, hogy a férfi tulajdonában volt-e az általa vezetett gépkocsi. Azt már megállapították, hogy az Opel forgalmi engedélye körözés alatt áll.

Az Opelben jelentős, a határőrség autójában kisebb kár keletkezett, a Mazda kisteherautónak az eleje sérült meg.

A határőrség hivatalos személy elleni erőszak, a rendőrség ittas vezetés és közúti közlekedés veszélyeztetése miatt kezdeményez eljárást a gépkocsivezető ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!