Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Kezdő pilóta okozott pánikot Sao Paulóban

2004.04.03. 12:14
A világ második legnagyobb városában, Sao Pauloban kényszerült rendkívüli landolást végrehajtani egy pilótanövendék. A brazil nagyváros forgalmas sugárútján meglehetős pánikot keltett a kis oktatógép, többen azt hitték terrortámadásról van szó.
Egy kis oktatógép hajtott végre kényszerleszállást a brazíliai Sao Paulo egyik forgalmas sugárútján - adta hírül az Ananova pénteken. A motorhiba miatt vészhelyzetbe kerülő pilótanövendék a világ második legnagyobb városában kényszerült soron kívüli leszállásleckét venni - a Joao Paulo I úton haladók legnagyobb rémületére.

A pilótatanonc Gledson Gimaraes Teixeira szerencséjére nem került a gép útjába egyetlen jármű sem, így személyi sérülés nélkül ért véget a légiincidens. A járókelők körében azonban így is nagy riadalmat keltett az utca fölött megjelenő gép: kisebb pánik tört ki, mivel többen azt gondolták, terroristák támadásának szemtanúi.

A pilóta édesanyja először azt hitte április tréfáról van csupán szó, amikor fia felhívta és közölte vele a történteket. "Egészen sokáig kellett győzködnie, hogy elhiggyem: tényleg kényszerleszállást hajtott végre a géppel" - nyilatkozott újságíróknak Regina Helena de Matos Canto asszony.