Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Jimmy emlékkoncertet tartottak Kispesten

2001.07.13. 21:04
Százötven-kétszáz fős tömeg rontott rá egyszerre a Kispest Centrum Áruház előtt megjelent Zámbó családra, akik a Király tiszteletére rendezett emlékkoncertre érkeztek dedikálni könyveiket. Nem ez volt az első Jimmy nevével fémjelzett rendezvény, hiszen már március óta járja az országot a tragikusan elhunyt zenész számaira specializálódott duó. A Zámbó név csalogató, így futószalagon követik egymást az emlékkoncertek.
Negyvenfokos meleg és tapsvihar fogadta a Zámbó családot péntek délután Kispesten, a Király emlékére megrendezett emlékkoncerten. A zenész édesanyja, testvérei, sőt még Krisztián fia is megjelent a Kossuth Lajos téri Centrum előtt felállított színpadnál. Fogdosás és puszilkodás egyaránt kijárt nekik, amelyet kisírt szemeikkel szívesen is fogadtak. A közönség láthatóan nem a város másik végéből érkezett.

Futószalagon az emlékkoncertek

A duó és a célközönség
Nem ez volt az első emlékkoncert, és egyre inkább úgy tűnik, nem is az utolsó. A színpadon elsőként Domány Anikó és Tóth Gábor lépett fel, akik Jimmy dalaival március óta járják az országot. Anikó az Indexnek elmondta: hívták már Győrbe, Egerbe és Hódmezővásárhelyre is, eddig tizenöt fellépésük volt. Ezek közül többet Jimmy-emlékkoncertnek kereszteltek el a szervezők. Ahogy a közönségnek is kifejtette, azért járják körül a Király dalaival az országot, mert mindenhol gyűlölet van, és kell, hogy egy kis szeretet is megérintse az emberek szívét.

A délután fél ötre összegyűlt százötven-kétszáz fős tömeg egyszerre rontott rá a családra, rongyosra forgatott könyvekkel, bulvárújságok és magazinok különszámaival, hogy kézjegyükkel ellátva emeljék magasba az eszmei értéket. Sőt, egy idősebb hölgy a kereskedelmi csatornák által vetített emlékműsorokkal teli videokazettával jelent meg.

Jól helyre lett rakva a média is

Óriási érdeklődés fogadta a Zámbó családot
Zámbó Marietta a színpadról köszöntötte a népet, a biztonság kedvéért azért elárulta, hogy ő Jimmy nővére. Elsőként azt tartotta fontosnak megjegyezni, hogy minden nap óriási atrocitások érik őket, és különben sincs semmi közük a felhajtáshoz. Mint fogalmazott: "Jimmy amúgy sem a média által lett király, hanem Ti tettétek azzá" - majd határozott kézmozdulattal rámutatott a kispestiekre.

Az áruház és egy könyvkiadó által szervezett emlékkoncerten mind a hat Jimmy-könyv kapható volt. A nézők többsége ugyan felkészülten érkezett, de így is akadtak páran, akik most vásárolták meg a Király életéről és haláláról szóló műveket. A dedikálás lecsengése után pedig a színpadra újabb együttes lépett, néhányan még táncra is lendültek. Akit nem viselt meg az óriási hőség, az még a Vad Angyalok zenekart is megvárhatta, amely merő véletlenségből a tv2 nézettségét adó szappanopera zenéjét játssza. Látatlanban is óriási sikere lehetett.