Piroska
-2 °C
5 °C

Üvöltő csönd a tűzoltóparancsnokság előtt

2006.08.12. 00:20
Pénteken este a három nappal ezelőtt füstmérgezésben életüket vesztett fővárosi tűzoltókra emlékeztek hozzátartozóik és kollégáik.

Pintér Gábor tűzoltó főhadnagy, Horváth Ákos tűzoltó hadnagy, Reppman Károly tűzoltó hadnagy. A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság három hősi halált halt tűzoltójára emlékeztek pénteken este fél kilenckor a Roham 2 állomáshelyén, az I. kerületi Kosciuszkó Tádé utcában.

Képek
Képek

A 2006.augusztus 8-án, kedden este, a Műegyetem lőterén kiütött tűz oltása közben meghalt három fiatalemberre emlékezve a hozzátartozók, a barátok, kollégáik és a társszervezetek munkatársai gyújtottak gyertyákat. A zsúfolásig telt budai utcában mindez gyomorszorító néma csendben történt, senki nem szólt, senki nem mondott beszédet. A csendet fél kilenckor harangszó törte meg, majd végtelen hosszú percekre felüvöltöttek a tűzoltó-, mentő- és rendőrautók szirénái. Magas rangú emberek főt hajtottak, tisztelegtek. Majd újra csend, amibe egy halk kérdés zuhant a gyászolók közül. "És holnap mi lesz?"

A gyászolók egy fáklyás, gyertyás csoportja gyalog átvonult az Újbuda Tűzőrség Tas Vezér utcai épülete elé, ahol éjszakába nyúlóan folytatódott a csendes emlékezés. Egy fél füllel elcsípett mondat maradt csak a végére: "Soha nem fogjuk megtudni, valójában mi történt".