Valér
2 °C
8 °C

Ukránokkal raboltatták el magukat a vállalkozók

2004.05.10. 15:14
Saját elrablását szervezte meg két Fejér megyei vállalkozó a rendőrség gyanúja szerint. A házkutatás során az ukrán gyanúsítottaktól fegyvereket foglaltak le.
Elfogta a rendőrség azt a három ukrán férfit, akik elraboltak két vállalkozót Fejér megyében. A nyomozóknak még április végén jelentették be, hogy elraboltak két székesfehérvári üzletembert, akiknek a szabadon bocsátásáért foglyul ejtőik 40 millió forintot követelnek.

Mint kiderült, a két vállalkozót április 26-án a 81-es főút egyik parkolójában támadták meg az emberrablók, majd kocsiba tuszkolták és elhajtottak velük.

Másnap - annak ellenére, hogy a követelt pénz még nem érkezett meg - az emberrablók a két ember egyikét szabadon engedték, aki értesítette a rendőrséget. Ez alapján a nyomozók a múlt csütörtökön összesen négy helyszínen tartottak házkutatást, és egy dunakeszi lakásban rábukkantak a három emberrablóra és áldozatukra.

A három ukrán gyanúsítottól a házkutatás alkalmával gépfegyvert, hangtompítós pisztolyt és rendőrségi fényvisszaverő mellényeket is lefoglaltak. Miután pedig a fogságban maradt vállalkozóról kiderült, hogy ő bérelhette fel saját elrablóit, hogy ily módon juthasson pénzhez, a rendőrök vele szemben is eljárást indítottak. A három ukrán gyanúsítottal szemben hasonló ügy miatt jelenleg is folyik bírósági eljárás.