Franciska, Fanni
-4 °C
7 °C

Előzetes letartóztatásban a rendőrgyilkosság gyanúsítottja

2003.05.15. 11:05
Csütörtökön újra kihallgatták a keddi rendőrgyilkosság feltételezett elkövetőjét, Engel Zoltánt. A bíró személyesen kereste fel a kórházban a gyanúsítottat, majd ezt követően döntöttek az előzetes letartóztatásról.
Engel Zoltán
Engel Zoltán, a keddi rendőrgyilkosság felételezett elkövetője szerdán még nem volt kihallgatható állapotban, így nem tehetett vallomást. Az ügyészségi nyomozók, illetve a Fővárosi Bíróság képviselője a János Kórházban hallgatta ki Engelt. A meghallgatás után elrendelték a férfit előzetes letartóztatását.

A fegyveres rablások miatt körözött férfit akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik, miután kedden reggel egy II. kerületi ház kertjében rálőtt az őt üldöző rendőrökre, és halálosan megsebesített egy 40 éves rendőrtisztet. A tűzpárbajban Engel Zoltán is életveszélyesen megsebesült.

A férfi három lövést is kapott, és kedden életveszélyes állapotban szállították kórházba, de azóta - Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint - állapota stabilizálódott, és kihallgatható. Kórházi ágyát éjjel-nappal több rendőr őrzi. A büntetett előéletű bűnöző sérüléseiről ellentmondó hírek láttak napvilágot. Az egyik ilyen hivatalosan meg nem erősített értesülés szerint Engelt az egyik golyó úgy találta el, hogy részlegesen meg is bénulhat. A kórházi kezeléséről és őrzésének körülményeiről a nyomozás érdekében Borbély nem kívánt nyilatkozni.

Fotó: HavariaPress

A korábban már több fegyveres rablás miatt is körözött férfit a tököli rabkórházba szállítják.