Valér
2 °C
8 °C

Négyszázmilliós csalással vádolják a vállalkozót

2004.01.05. 17:19
Megtagadta a vallomástételt az ENIX Pro Kft. szilveszter napján letartóztatott ügyvezető igazgatója, akit különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsít a Pest megyei rendőrség
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat Csák Imre budapesti lakossal szemben több rendbeli, különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett csalás alapos gyanúja miatt - áll a főkapitányság hétfőn kiadott közleményében.

400 millió

Csák Imre, az ENIX Pro Kft. ügyvezető igazgatója, a VIII. kerületi Corvin-Szigony projektben történő munkavégzések ígéretével, valamint kölcsön címén hatmillió forinttól hatvan millió forintig terjedő összegeket vett fel különböző gazdasági társaságoktól és magánszemélyektől, a jelenlegi adatok szerint összesen 400 millió Ft értékben.

A kölcsönkapott összegek visszafizetésére azonban sem mint a gazdasági társaság vezetőjének, sem mint magánszemélynek nem volt lehetősége, ezért ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2003 novemberében elfogatóparancsot adott ki, melynek eredményeként december 29-én egy budapesti lakásban elfogták, és a Budai Központi Kerületi Bíróság 2003. december 31-én előzetes letartóztatásba is helyezte.

A férfi kihallgatása során megtagadta a vallomástételt - mondta el az Index érdeklődésére a PMRFK sajtósa. Az ügyben tizennégy sértett tett eddig feljelentést, a rendőrség azonban várja további sértettek jelentkezését is. A bűnügy részleteinek feltárásában pénzügyi szakértők segítségét is igénybe veszi a rendőrség, tekintettel a tranzakciók bonyolultságára.

A projekt megy tovább

A józsefvárosi önkormányzat 2002 elején írt alá szerződést az ENIX Pro Kft.-vel a Corvin-Szigony projektben való részvételről, mely szerint az ENIX Pro Kft. a területen lévő telkeket megvásárolja. Az ENIX Pro azonban az első részösszeget - 20 millió forintot - sem tudta lerakni az asztalra a rendelkezésére álló három hónapos határidőn belül, ezért meghiúsult a szerződés.

Ezt követően az önkormányzat kétfordulós pályázaton talált új beruházót: egy négy cégből álló konzorcium, illetve e négy cégből a közös célra létrehozott Corvin Rt. szerződött a nyolcadik kerület mintegy 20 hektáros területének felújítására. A projektben nyolc-tíz év alatt mintegy négyezer lakást építenek meg, parkokat alakítanak ki a Corvin mozi mögött, az Üllői út és a Práter utca, valamint a Szigony utca és a Kisfaludy utca közötti részen.

  • Több ezer budaörsi ház vár az Otthontérképen!
  • Költözz Szentendrére a budai nyugalomba, ingatlanokat az Otthontérképen találsz
  • Panorámás lakások a térképen, Budapesten