Gerzson
-3 °C
3 °C

Húsz fok is lehet a héten

2004.10.18. 12:38
Vasárnap öt centi hó esett a Kékesen, szerdán viszont a 19-20 fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet. Németh Lajos meteorológus szerint "nem lesz rossz idő a héten". A távolabbi kilátások kevés csapadékot, növekvő ködöt ígérnek; a fagyot egyelőre megússzuk.
"Nem lesz rossz idő a héten" - összegezett az Indexnek Németh Lajos meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Úgy tűnik, fellélegezhetünk az esős, szürke és hideg hétvége után: a következő napokban enyhe léghullámok érkeznek délről, délnyugatról, így a hőmérséklet meghaladja majd az ilyenkor szokásos 15-16 fokot. Különösen nagy váltás ez azután, hogy vasárnap öt centi hó esett a Kékestetőn.

Fokozatos felmelegedés után szerdától 19-20 fok is lehet, különösen a déli országrészen, ennél melegebbre azonban nemigen számíthatunk, mivel a nap csak néha mutatja meg magát. 30-40 százalékban lesz napsütés, 60-70 százalékban lesznek felhők, így "a felhők győznek", mondta a meteorológus. Eső leginkább pénteken várható, de az elkövetkező hétvége "nem olyan lesz, mint a legutóbbi", vagyis nem fog esni.

Jön a köd

A távolabbi kilátások 15 fokot ígérnek, és egyre több lesz a köd; ezeken a területeken csak 10 fokig emelkedik a hőmérséklet, de fagy egyelőre nem lesz, derült ki Németh Lajos előrejelzéséből.