Ödön
2 °C
11 °C

A rendőrség is felelős az ercsi tragédiában?

2002.11.14. 15:33
Vizsgálóbizottságot hoztak létre annak kiderítésére, hogy történt-e rendőrségi mulasztás a keddi ercsi gyilkosság kapcsán. Ugyanis a 13 éves kislány szülei előzőleg már többször feljelentették zaklatásért a gyilkosságot beismerő fiatalembert.
Vizsgálóbizottságot állítottak fel, hogy tisztázzák, történt-e rendőrségi mulasztás a kedden meggyilkolt 13 éves ercsi kislány ügyében - értesült a Havariapress. Az eljárás során ugyanis kiderült, az áldozat szülei már többször is jelezték, hogy a fiú folyamatosan zaklatja a lányukat, és feljelentést is tettek ellene. A Papp Károly ezredes által felállított háromfős bizottságnak egy hete van arra, hogy kiderítse, hogy a szabályoknak megfelelően jártak-e el a rendőrök az ügyben. Az ezredes az MTI-nek elmondta: az anya nem említette, hogy lánya komoly veszélyben lenne, október 21-i feljelentése szerint "a fiú gyakran fenyegetőzik". Papp Károly szerint ez nem utalt életveszélyre.

Elrejtette a holttestet

A nyomozás adatai szerint a 17 éves fiú már hosszabb ideje sikertelenül udvarolt a 13 éves lánynak. Kedd este megvárta, hogy hazakísérje, és újabb ajánlatot tegyen neki, de ismét elutasító választ kapott. A fiú ezt nem tudta elviselni, ezért a házuk közelében, az utcán megfojtotta a lányt, majd a holttestet behúzta a telekre, és egy romos melléképületben elrejtette.

Beismerte

A fiú, akit a bűncselekmény elkövetése után három órával elfogtak a rendőrök, beismerte a gyilkosság elkövetését. Az eljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja ellene.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?