Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

A rendőrség is felelős az ercsi tragédiában?

2002.11.14. 15:33
Vizsgálóbizottságot hoztak létre annak kiderítésére, hogy történt-e rendőrségi mulasztás a keddi ercsi gyilkosság kapcsán. Ugyanis a 13 éves kislány szülei előzőleg már többször feljelentették zaklatásért a gyilkosságot beismerő fiatalembert.
Vizsgálóbizottságot állítottak fel, hogy tisztázzák, történt-e rendőrségi mulasztás a kedden meggyilkolt 13 éves ercsi kislány ügyében - értesült a Havariapress. Az eljárás során ugyanis kiderült, az áldozat szülei már többször is jelezték, hogy a fiú folyamatosan zaklatja a lányukat, és feljelentést is tettek ellene. A Papp Károly ezredes által felállított háromfős bizottságnak egy hete van arra, hogy kiderítse, hogy a szabályoknak megfelelően jártak-e el a rendőrök az ügyben. Az ezredes az MTI-nek elmondta: az anya nem említette, hogy lánya komoly veszélyben lenne, október 21-i feljelentése szerint "a fiú gyakran fenyegetőzik". Papp Károly szerint ez nem utalt életveszélyre.

Elrejtette a holttestet

A nyomozás adatai szerint a 17 éves fiú már hosszabb ideje sikertelenül udvarolt a 13 éves lánynak. Kedd este megvárta, hogy hazakísérje, és újabb ajánlatot tegyen neki, de ismét elutasító választ kapott. A fiú ezt nem tudta elviselni, ezért a házuk közelében, az utcán megfojtotta a lányt, majd a holttestet behúzta a telekre, és egy romos melléképületben elrejtette.

Beismerte

A fiú, akit a bűncselekmény elkövetése után három órával elfogtak a rendőrök, beismerte a gyilkosság elkövetését. Az eljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja ellene.