Lehel
17 °C
27 °C

Vonat vágta le az Ercsiben talált férfi fejét

2003.08.18. 15:58
Egy vonat gázolta el azt a férfit, akinek fej nélküli holttestét Ercsiben, a vasúti töltés közelében találták meg hétfő hajnalban. Közben kiderült, néhány órával előtte ugyanott egy másik férfi is meghalt vonatbalesetben.
A rendőrség feltételezése szerint mindkét férfi öngyilkossági szándéktól vezérelve lépett vonat elé a Fejér megyei településen.

Az egyik áldozat még vasárnap délután, fél öt körül vesztette életét az Ercsi és Százhalombatta közti vonalszakaszon. A közeledő mozdony vezetője látta is a síneken ülő férfit, ezért fékezett, és rá is dudált. A férfi azonban menekülés helyett ráfeküdt a sínre, a szerelvény így halálra gázolta. A holttest azonosításakor kiderült, hogy az áldozat egy 79 éves fővárosi férfi volt, aki búcsúlevelet hátrahagyva távozott el otthonából.

Más sérülése nem volt

Hétfőre virradóra egy 43 éves helybéli férfi is a település melletti vasúti síneken vesztette életét. A levágott fejű holttestre egy hajnali utas bukkant rá Ercsi vasútállomásán.

A vizsgálat megállapította, hogy az áldozat fejét vonatkerék vághatta le, a férfi testén más külsérelmi nyom nem volt. Bűncselekmény, idegenkezűség gyanúja nem merült fel, az eset körülményeit ezért államigazgatási eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság.

Azt is vizsgálják, hogy melyik éjszakai vonat gázolhatta halálra a férfit.