Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Gyermekgyilkosság Ercsiben

2002.11.13. 10:47
Ercsiben egy 17 és fiú meggyilkolt egy 13 éves kislányt. A fiú beismerő vallomásában azt mondta, nem tudta elviselni, hogy a lány többször elutasította.
Őrizetbe vettek egy fiút, mert a gyanú szerint féltékenységből megfojtott egy 13 éves kislányt Ercsiben - értesült a HavariaPress. "Nem sokkal a bejelentés után a rendőrök megtalálták a kislány holttestét - mondta az Indexnek Sági János, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság titkárságvezetője. - A rokonoktól, ismerősöktől szerzett adatok alapján a gyanú egy környékbeli 17 éves fiúra, R.T.-re terelődött. Kiderült, hogy a fiú már hosszabb ideje udvarolt sikertelenül a lánynak".

Elrejtette a holttestet

A nyomozás adatai szerint tegnap este megvárta, hogy hazakísérje, és újabb ajánlatot tegyen neki, de ismét elutasító volt a válasz. A fiú ezt nem tudta elfogadni. A házuk közelében, az utcán megfojtotta a lányt, majd a holttestet behúzta a telekre, és egy romos melléképületben elrejtette.

A gyerekük keresésére indult szülők, nem mesze lakásuktól, az árokparton megtalálták a kislány egyik cipőjét, ezután értesítették a rendőrséget. Bekapcsolódott a felderítésbe a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi készenléti állománya, és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi forrónyomos szolgálata is. Õk a környéken több ruhadarabot is találtak, ezek vezettek el a holttesthez.

A fiú, akit a bűncselekmény elkövetése után három órával elfogtak a rendőrök, beismerte a gyilkosság elkövetését. Az eljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja ellene.