Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Hatalmas tűz az ercsi cukorgyárban

2002.11.21. 13:25
A legmagasabb fokú riasztást kapta nem sokkal dél után a Pest megyei tűzoltóság, az ercsi cukorgyár területén ugyanis kigyulladt egy hungarocellraktár. A tüzet két órakor eloltották.
Az Országos Katasztrófavédelmi Foigazgatóság (OFK) tájékoztatása szerint hatalmas erőkkel vonultak ki a tűzoltók Ercsibe, ahol kigyulladt a cukorgyár területén lévő egyik 50x15 méter alapterületű épület.

A raktárépületben nagy mennyiségű hungarocellt tároltak - tájékoztatta az Indexet az OFK sajtóügyeletese, Pintér Anna. Az épület teteje a tűz keletkezését követően beszakadt, de személyi sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés. A HavariaPress úgy tudja, hogy a raktárépület egy hőszigetelő elemek gyártásával foglalkozó cég tulajdonában van.

Eddig a fővárosból, Pest és Fejér megyéből vonult ki tűzoltók, több rajban, mintegy 60-an. A sajtóügyeletes úgy vélte, "vízhiányos" területen keletkezhetett a tűz, mivel a helyszínen lévők többször kértek rádión vizes kocsit.

A gyártelep
A Magyar Cukor Rt. 1999-ben, a gyár megszüntetése után adta el ercsi gyártelepét a kaposvári székhelyű BauMix Építőipari és Kereskedelmi Kft-nek.

A kaposvári cég saját szabadalma alapján elsősorban magánépítkezésekhez készít jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező könnyűbetonokat, amelyek gyártásakor a híradástechnikában használt polisztirol csomagolóanyagok hulladékát használják fel.

Hatalmas füst és mérgező gázok szabadulnak fel a gyár területén - értesült a HavariaPress. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a mérgező füst nem veszélyeztet lakott területeket, mivel azok távolabb esnek a gyártól, és a kedvező időjárásnak köszönhetően a polisztirol égése során keletkező füst várhatóan feloszlik. A tűzben egy fiatalember könnyebben megsérült.

A tüzet két órakor sikerült eloltani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!